Bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay KILIÇ ve Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN ile birlikte, 04.12.2016 Pazar günü saat 12.30’da Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde tedavisi tamamlanan yaralı hayvanlar ve sülünlerin tabiata salınması törenine katıldı.

        Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ ve Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN ile birlikte, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ni ziyaret etti. Ardından Sayın Bakanlarımız ve Sayın Valimiz yetkililerden bilgi alarak, Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvan Kliniğinde tedavisi tamamlanan 4 yaban hayvanı ile 200 sülünü tabiata saldı.


        Daha sonra, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ ve Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN ile birlikte, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Ziyaretçi Merkezi’nde ‘Tabiatta Ders Var’ projesi kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

      Öğrencilerle Kızılırmak Deltası ve kuş gözlemciliği dersini dinleyen Sayın Bakanlarımız, ziyaretçi merkezin anı defterini imzaladıktan sonra Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU 'Tabiatta Ders Var' projesi kapsamında ders gören öğrencilere sorular sorarak çeşitli hediyeler verdi.


        Daha sonra, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Ziyaretçi Merkezi’nden ayrılan Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ ve Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN ile birlikte Ondokuzmayıs Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Münevver Ayaşlı Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan gençlerle birlikte Münevver Ayaşlı Kız Öğrenci Yurdunun bahçesine fidan dikti. 

        Programa ayrıca, Samsun Milletvekilleri Çiğdem KARAASLAN, Fuat KÖKTAŞ, Hasan Basri KURT, Orhan KIRCALI, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektörü Sait BİLGİÇ, İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal AĞAOĞLU, DSİ Genel Müdürü Murat ACU, Orman Genel Müdürü İbrahim ÜZMEZ, ilçe belediye başkanları ve ilgili kurum müdürleri katıldı.