Kavak Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen toplantının soru cevap kısmında muhtarların sorunlarını dinleyen Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz bahse konu sorunların çözülmesi için ilgili birimlere talimat verdi.

                   MUHTARLARDAN BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR

     Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın Kavak ile her zaman ilgilendiğini belirten Kavak Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kozansıkı Mahallesi Muhtarı Necmi Köksal, “Sağolsun Büyükşehir Belediye Başkanımızın eli Kavak’ın üstünde. Ben 3 dönemdir muhtarım. Yusuf Ziya başkanımız sanki bizim kendi belediye başkanımız gibi. Abi kardeş ilişkisi içinde tüm sorunlarımızı çözüyoruz. Geçtiğimiz yıllardan bu yana Kavak’ın çehresi değişti. Hatta 2 – 3 ay Kavak’tan ayrılan vatandaş geldiğinde Kavak’ı tanıyamaz. Her geçen gün yeni bir güzellik katılıyor ilçemize. Ben bu çalışmalarda büyük emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

                    GÖREV ALANIMIZ DIŞINDA ÇALIŞMA YAPMIYORUZ

     Birçok muhtardan gelen yol sorunu ile ilgili sorular üzerine açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise şöyle konuştu; “Öncelikle çalışma yapılmasını istediğiniz yol bizim belediyemize mi yoksa Kavak Belediyesi’ne mi ait onu bir tam anlamıyla öğrenin. Bir muhtarımız çıkıyor diyor ki, ‘Başkanım ekipleriniz geldi grup yollarını yaptı gitti. Ama ara sokaklara çok ısrar ettik girmedi.’ Girmez çünkü ben öyle bir talimat verdim. Benim personelim görev alanı olmayan bir yerde Allah korusun bir çocuğumuzu ezse, bir eve çarpıp maddi zarara yol açsa veya herhangi bir kaza yaşasa direk suçlu oluyor. Savcı diyor ki burası senin görev alanın değil burada ne işin var. Böyle bir inisiyatifi siz alabilir misiniz?”

                      KARLA MÜCADELE KEYİF İÇİN DEĞİL, YAŞAM İÇİN

     Öte yandan kar yağışlarının başlamasıyla birlikte tüm Samsun’da karla mücadeleye başladıklarını hatırlatan Başkan Yılmaz, “Şehrimizin her noktasında çalışıyoruz. Ama bizim karla mücadelede önceliğimiz insan hayatı. Adamın biri kahveye gidememiş, arıyor bizi yolları açın diyor. Öyle bir dünya yok. Bir yanda birileri keyfinden eksik kalmasın diye, diğer yanda hasta, hamile veya yaşlı birinin hayatıyla oynayamayız. Karla mücadeleyi keyif için değil, insan hayatı için yapıyoruz. Her hangi bir yaşam mücadelesi varsa anında oraya yetişiyoruz ve hastaların en yakın sağlık kuruluşuna yetişmesini sağlıyoruz. Karla mücadelede sadece ilçedeki iş makineleri çalışmıyor. Biz merkezden takviye yapıyoruz. Yoğun kar yağışı olan yerlerde araçlarımız hazır duruyor her zaman. Başka bir ihbar geldiğinde de gereken sayıda aracı tırlara yükleyerek ihbar yerine sevk ediyoruz. Karla mücadele için kullandığımız solüsyonları da artık biz üretiyoruz. Bu işler gerçekten çok maliyetli işler. O yüzden keyfi işleriniz için ihbarda bulunarak ne bizi boşa uğraştırın ne de başkalarının hayatıyla oynayın. Büyük vebal alırsınız” diyerek uyarıda bulundu.