Canik Kent Konseyi Engelli Meclisi, Samsun Engelliler Federasyonu ve İl Jandarma Alay Komutanlığı’nın destekleri ile ihtiyacı olan engelli vatandaşlara 10 adet tekerlekli sandalye ve 2 adet akülü araba dağıtıldı.

ENGELLİLERE TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARABA

Canik Kent Konseyi Engelli Meclisi sosyal sorumluluk projesi kapsamında Samsun Engelliler Federasyonu ve İl Jandarma Alay Komutanlığı’nın destekleri ile ihtiyacı olan engelli vatandaşlara 10 adet tekerlekli sandalye ve 2 adet akülü araba dağıttı. Canik Belediye Hizmet Binası önünde yapılan dağıtım töreninde konuşan Canik Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Hüseyin Mızrak, “Bir engelli olarak toplumun engellilere gereken ilgi ve desteği göstermesi gerekmektedir.  Bizler de bu çerçevede engelli kardeşlerimizin talep ve ihtiyaçlarını yerine getiriyor, onları yalnız bırakmıyoruz" diye konuştu.

MIZRAK, BU TÜR ETKİNLİKLER TOPLUMDA YAYGINLAŞMALI

Türkiye'de 8,5 milyon, Samsun'da ise 11 bin civarında engelli vatandaşın bulunduğuna işaret eden Mızrak, “Engelli vatandaşların toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesinin, çağdaş toplum anlayışının bir parçası olduğunu ifade etti. Mızrak, “ Canik Kent Konseyi Engelli Meclisi olarak sosyal sorumluluk projesi başlatalım istedik. Bu çerçevede Samsun Engelliler Federasyonu ve İl Jandarma Alay Komutanlığı’nın destekleri ile ihtiyacı olan engelli kardeşlerimize tekerlekli sandalye ve akülü araba hediye ettik. Destekleri için her iki kuruma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu tür projelerin toplumda yaygınlaşmasını temenni ediyorum” dedi.