Canik Belediyesi tarafından ilçenin değişik noktalarında açılan kurs merkezlerinde kursiyerler tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünler açılan yıl sonu sergisinde görücüye çıktı. Sergiyi açan Başkan Osman Genç, yeni neslin inşasında en büyük önemi kadınlara verdiklerini söyledi.

 

Canik genelinde belediye tarafından kurulan kurs merkezlerinde kursiyerler tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünler, Canik Belediyesi tarafından Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde yapılan Hatice Hanım Hanımlar Konağı'nda açılan sergide görücüye çıktı. Büyük ilgi gören serginin açılışına Başkan Osman Genç, eşi Nimet Genç, İlçe Halk Eğitim Müdürü Şerif Güleroğlu, Başkan Yardımcıları Alican Usta, İrfan Göz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün, muhtarlar, kurs öğretmenleri ve kursiyerler katıldı.

 

'KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK'

Serginin açılışında konuşan Başkan Osman Genç, "Yeni neslin inşasında kadınlarımızın eğitimli olması çok önemli. Çocuklarımızı yetiştiren ve geleceğimizi inşa edecek olan kadınları ihmal eden toplumların geleceği de yoktur. Bize göre bir bayanı eğitmek tüm toplumu eğitmektir. Bu nedenle Canik Belediyesi olarak kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kadınlarımız ne kadar üretici, ne kadar bilgili ve donanımlı olursa ailelerimiz, dolayısıyla toplumumuz o kadar gelişmiş olur. İlçe Halk Eğitim Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm kuruluşlarımızla işbirliği içinde hareket ediyoruz. Bugüne kadar kurs merkezlerimizde binlerce kadınımız sertifika sahibi oldu" dedi.

 

'ÜRETEN KADINLAR İÇİN'

İlçe genelinde bir çok mahallede Hanım Konakları açtıklarını ve bu konaklara tarihte önemli yerlere sahip kadınların adlarını verdiklerini ifade eden Genç, "Kurs merkezlerimizde kadınlarımıza yönelik onlarca çeşit kurs düzenliyoruz. Kadınlarımız bu kurslardan ücretsiz olarak faydalanabiliyor. İlçemizin eğitim ve kültürel yatırımına katkı sağladığımız bu mekanlar, ortaya çıkan bu tür tablolar ile ayrı bir anlam kazanmaktadır. Kadınlarımız artık evlerinde oturan değil, üreten, öğrenen bireyler haline geliyor. Kadınlarımız kendilerini geliştirmeleri, daha sosyal ve aktif olmaları bizlere onur veriyor" diye konuştu.

 

BAŞKAN GENÇ SERGİYİ AÇTI

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şerif Güleroğlu da, kendilerine verdiği destekten dolayı Başkan Osman Genç'e teşekkür ederek, "Başkanımız sağolsun her zaman bizlerin yanında oldu. Belediyemizle işbirliği içerisinde bir çok kurs düzenliyoruz. 2009'dan bugüne kadar 70 bin kadınımız bu kurslardan faydalandı. Başkanımıza verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Osman Genç, Güleroğlu, kurs öğretmenleri ve kursiyerlerle birlikte serginin açılışını gerçekleştirdi.

 

EL EMEKLERİ BEĞENİLDİ

Sergide görücüye çıkan el emeği göz nuru eserleri inceleyen Başkan Genç ile eşi Nimet Genç ve Başkan Yardımcısı Alican Usta, kurs öğretmenlerine çiçek verdi. Sergi sonunda ayrıca yapılan çekilişte iki kursiyer dikiş makinesi kazandı. Kurs öğretmenleri ve kursiyerler sergi sonunda başkan Genç ve eşi Nimet Genç ile bol bol hatıra fotoğrafı çekindi. Bine yakın el emeği göz nuru ürünün görücüye çıkarıldığı sergi iki gün açık kalacak. Başkan Osman Genç ayrıca, yeni evlenecek ve gelin saçını Hatice Hanım Kadınlar Konağı kuaföründe yaptıran bir gelini ve ailesini tebrik etti.