Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Veteriner Fakültesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Merkezi Veteriner Teşhis ve Analiz Laboratuvarı ruhsatlandırması yapılarak, Karadeniz’in tek ruhsatlı hayvan hastanesi oldu.
OMÜ Veteriner Fakültesi bünyesinde Cerrahi, Dahiliye, Doğum ve Jinekoloji ile Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dallarına klinik hizmet binası olarak 2010 yılında faaliyete geçen bina; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Hayvan Hastaneleri Yönetmeliği uygun olarak OMÜ Veteriner Fakültesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi olarak ruhsatlandırıldı. Ayrıca yine OMÜ Veteriner Fakültesi bünyesinde yer alan Androloji, Biyokimya, Farmakoloji ve Toksikoloji, Fizyoloji, Mikrobiyoloji, Parazitoloji, Patoloji, Su Ürünleri Hastalıkları ve Viroloji Anabilim Dalları Laboratuvarlarından elde edilen analiz sonuçlarının ülke genelinde rapor halinde sunulabilmesi için Anabilim Dalları Laboratuvarları, Merkezi Laboratuvar çatısı altında toplandı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Veteriner Teşhis ve Analiz Laboratuvarları Yönetmeliği’ne uygun olarak OMÜ Veteriner Fakültesi Merkezi Veteriner Teşhis ve Analiz Laboratuvarı olarak yetkili kılınarak, çalışma izin belgesini alındı.
"TÜRKİYE’DE İLKLER ARASINDA"
Karadeniz sahil şeridinde tek Veteriner Fakültesi olduklarını söyleyen OMÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, "Aynı zamanda bölgedeki tek veteriner fakültesi hastanesine sahibiz. Hastanemizde 4 anabilim dalında hizmet vermektedir. Veteriner Fakültesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Merkezi Veteriner Teşhis ve Analiz Laboratuvarı’nın ruhsatlandırmasını yaptık. Hayvan hastanesi ruhsatı olan Türkiye’de birkaç üniversiteden biriyiz. Bu anlamda bölgede de tek olma özelliğini taşıyoruz" diye konuştu.
"7 GÜN 24 SAAT KESİNTİSİZ HİZMET"
Yoğun çalışmaları sonucu ruhsatlandırma işlemlerini tamamladıklarını söyleyen Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, "Halihazırda Karadeniz Bölgesi’nde tek Veteriner Fakültesi olarak eğitim veren fakültemiz, başta Samsun olmak üzere Ordu, Trabzon, Giresun, Sinop, Amasya, Çorum ve Tokat gibi bölge illerine Hayvan Sağlığı ve diğer Veteriner Hizmetleri alanında katkı sunmaktadır. Fakültemiz Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanemizin ruhsatı ile 7 gün 24 saat kesintisiz olarak hem Samsun hem de diğer bölge illerine hayvan sağlığı hizmeti sunma imkanı kazandırılmıştır" dedi.
"LABORATUVARIMIZ BİLİMSEL VE EKONOMİK OLARAK HAYVANCILIK FAALİYETLERİNE KATKI SUNACAK"
OMÜ Veteriner Fakültesi Merkezi Veteriner Teşhis ve Analiz Laboratuvarı’nın da çalışma izinlerini aldıklarını belirten Dekan Aksoy, "Merkezi laboratuvar birimlerinde Samsun ve çevre illerinde yapılan hayvancılık faaliyetlerine hayvan yetiştiriciliği ile hastalıklarının teşhisi, korunması ve sağaltım uygulamalarına gerek bilimsel gerekse ekonomik olarak katkı sağlama imkanı kazandırıldı" şeklinde konuştu.