Samsun’un Çarşamba ilçesinde 2015 yılının son günlerinde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası hasar gören birçok sera üreticisine Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Çarşamba ilçesinde Ocak ayında etkili olan yoğun kar yağışında birçok sera yıkılmıştı. Olayın ardından yerinde hasar tespit çalışması yapan Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, gerekli çalışmaları tamamladı. Seraların yıkılmasıyla birlikte yüzde 30’un üzerinde hasar gören ve mağdur olan üreticiler için İlçe Müdürlüğü tarafından düşük faizli tarımsal kredilerde borç ertelemesi sağlanılması için çalışmaların gerçekleştirildiği belirtildi.
Öte yandan yıkılan seraların yeniden yapılabilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Sera Modernizasyonu kredisi hakkında, Çarşambalı üreticilere bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, tarım sigortasının önemini vurguladı. Akman ayrıca, seraların yeniden yapılarak üretim sezonuna yetiştirilmesini temennisinde bulundu.