Hizmet kalitesinin en önemli unsurlarını teknoloji ve ‘Sürdürülebilir Müşteri Memnuniyeti’ olarak lanse eden YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Planlı kesinti demek, bir yenileme, iyileştirme, bakım ve onarım çalışmasının yapılması demektir. Arızadan kaynaklı kontrol dışı bir kesinti değildir. Bu iki husus asla karıştırılmamalıdır” dedi

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop İl ve İlçelerinde müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi dağıtımı gerçekleştirmek amacıyla Avrupa standartlarındaki son teknolojiyi altyapısına entegre eden ve ‘Sürdürülebilir Müşteri Memnuniyeti’ odaklı proaktif bir yaklaşımı benimseyen YEDAŞ, 2011-2015 yılları arasını kapsayan 5 yıllık uygulama döneminde toplamda 521 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirerek, gerek müşteri hizmetlerinde uluslararası kalite seviyesini sağlamış, gerekse de bölgesinde elektriği kaliteli şekilde dağıtmak amacı ile teknolojik yatırımlarının büyük kısmını gerçekleştirmişve devreye almıştır.

‘PLANLI BİR KESİNTİ VARSA

YATIRIM VARDIR, HİZMET VARDIR’

YEDAŞ, bu kapsamda bölgesinde gerçekleştirdiği yatırım süreçlerinde yazılı ve görsel iletişim araçlarını kullanarak, elektrik dağıtım şirketlerinin takibini sağlayan ve her daim denetim altında olan EPDK’nın ilgili yönetmelikleri çerçevesinde programlı elektrik kesintileri uyguluyor. YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Planlı kesinti demek, bir yenileme, iyileştirme, bakım ve onarım çalışmasının yapılması demektir. Arızadan kaynaklı bir kesinti değildir. Bu iki asla husus karıştırılmamalıdır” dedi. Son zamanlarda yazılı ve görsel basında gündem haline gelen elektrik dağıtım şirketlerinin uyguladığı ‘planlı/haberli kesintileri’ ilgili olarak açıklamalarda bulunan YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, “EPDK mevzuatında bildirimli kesinti, “En az 48 saat önceden bildirimi yapılan ve dağıtım veya iletim sisteminde programlanmış bir müdahale nedeniyle meydana gelen kesinti” olarak tanımlanmaktadır. Ancak şirketimiz müşterilerine, kesinti öncesinde hem yazılı hem de görsel iletişim araçlarını kullanarak, mevzuattaki belirtilen sürenin çok daha öncesinde tam 72 saat öncesinden duyurusunu yapmaktadır. Hali hazırda şirketimiz, görev bölgesindeki arızadan kaynaklı kesintileri yasal mevzuat sınırlarının çok çok altına çekmiş, bu da yatırımların zamanında gerçekleştirilmesi ile mümkün olmuştur” diye konuştu.

HİZMET KALİTESİNİN ENÖNEMLİ UNSURU TEKNOLOJİ

VE SÜRDÜRÜLEBİLİR MÜŞTERİ MEMNUNİYETİDİR

“YEDAŞ olarak, 2011-2015 yıllarını kapsayan yatırım döneminde şehir ve kırsal şebeke ayrımı yapmaksızın, büyük bir yatırım bütçesi ile yeniledik” diyen Türkoğlu, “Özelleşmemizin hemen ardından başlayan yatırım döneminin üzerinde 5 yıllık bir zaman zarfı geçti. Bu dönemde Şirketimiz, Samsun, Ordu , Sinop, Çorum ve Amasya illerini kapsayan 40 bin kilometrekarelik alanda 1 milyon 800 bin müşterisine kaliteli ve kesintisiz bir elektrik arzı için, 521 Milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirmiştir. Hizmet kalitesinin en önemli unsurunu  “Teknoloji” olduğunu biliyoruz ve yatırımlarımız bu doğrultuda gerçekleşti. Avrupa’da standartlarındaki SCADA/DMS,GIS,SAP,AMİ,AMR gibi en son teknolojileri sistemine entegreettik. Bu yatırımların gerçekleştirilmesi için planlı kesintilerin de yapılması gerekiyor. Elde ettiğimiz veriler, yönetmelik çerçevesinde müşteri başına düşen kesinti süresinin çok daha altındadır” ifadelerini kullandı.

2016 YILINDAN İTİBAREN NİHAİ HEDEFİMİZ

AKILLI ŞEBEKEMİZ İLE AKILLI TOPLUM BİLİNCİNİ SAĞLAMAK

Daha önce birçok kez müşterilerimizle programlı elektrik kesintileri nedeniyle sağlıklı iletişimler kurduklarını belirten Türkoğlu, “Müşterilerimiz enerjilerinin kaliteli ve kesintisiz gelebilmesi için Şirketimize olan hoşgörülerini hiçbir zaman eksik etmemişlerdir. Her çalışmamız sonrasında gerek mahalle sakinleri, gerekse de şehirlerin yöneticilerinden teşekkür mesajları almaktayız” dedi. 2016-2020 yılı tarife dönemine girdiklerini belirten YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, “Bu tarife döneminde de yenileme, iyileştirme, bakım ve onarım çalışmalarımız devam edecektir. 2016-2020 tarife döneminde EPDK Hizmet Kalitesi Mevzuatı doğrultusunda 1 Milyar TL’lik bir yatırım planlıyoruz.Bu rakam bir önceki tarife dönemine göre % 67oranında daha fazla bir yatırım demektir. 2016 yılından itibaren yatırım stratejimiz, “Güçlendirilmiş şebeke fiziki yapısını teknoloji ile donatıp, tüm sistemlerin entegrasyonunu gerçekleştirmek ve ‘Akıllı Şebeke’ sürecinde uluslararası olgunluk düzeyine ulaşarak, enerjinin doğru kullanımı da özümseyerek ‘Akıllı Toplum’ algısını sağlamak" olacaktır. Şirketimiz, 2016-2020 dönemi yatırım planlamasını bu strateji doğrultusunda yapmıştır.Amacımız, kaliteli ve kesintisiz elektrik hizmetinin bölgemizdeki müşterilerimize ulaştırılması ve sürdürülebilir müşteri memnuniyetidir” dedi.