Ek gündem maddesi ile toplanan Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis ikinci oturumunu Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk açtı. Toplantıda, 2019 yılı Nisan Ayı 8'inci Birleşiminin 1'inci oturumuna ait tek gündem maddesi olan Samsun Büyükşehir Belediyesi 2018 yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Aslan, belediyenin 1 milyar 664 bin lira borcu olduğunu açıkladı.

BORCU SORDULAR
Faaliyet raporu ile ilgili sunumu Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Aslan yaptı. Daha sonra CHP'li Meclis Üyesi Atilla Tekcan, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin borçları ile ilgili spekülasyonlar olduğunu asıl borçlarla ilgili bilgi istedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Arslan, "Belediyemizin İller Bankası'na faiz dahil yaklaşık 10 yıl vadeli 691 bin lira, diğer bankalara ise 140 bin lira borcu var. Bunun yanı sıra dış borç ise 104 milyon avro, yani yaklaşık 640 milyon lira civarında. Yani belediyemizin piyasaya olan borçları ile birlikte 1 milyar 664 milyon lira borcu bulunmaktadır" dedi.

HARCAMALAR ÇOK FAZLA
İYİ Partili Meclis Üyesi Alper Aydemir ise, harcamaların oldukça fazla olduğunu ifade ederek, "Rapora bakıldığında harcamalarda fazlalıklar var. Özellikle araç alımında yaklaşık 7 milyon liraya yakın bir harcama yapılmış bu harcamanın içinde zırhlı araç da var. Biz neden böyle bir araç alımında bulunduk? Lütfen elzem olmayan ihtiyaçları dışında bir şey yapmayalım. Geleceğe güzel bir Samsun bırakmak istiyorsak bu önemli konuya dikkat etmeliyiz" diye konuştu.

SAMSUN ŞAHLANACAK
Faaliyet raporunun ardından açıklamalarda bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk ise, "Şehrimiz, nüfusu itibariyle aynı olan şehirlerin ötesinde olduğunu düşünüyorum. Hatta Samsun ile ilgili övgü sözlerini de alınca oldukça mutlu oluyorum. İnşallah önümüzdeki beş yılda çalışmalarımızı birlikte yürüteceğiz. İnşallah Samsun şahlanış dönemini yaşayacak ve şehrimiz daha ileri bir seviyeye taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi 2018 yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyon Toplantısı Samsun Büyükşehir Belediyesi Binası'nda 18 Nisan'da yapılacak.