Samsun’da bir günde bir özel muayenehane ve dört hastane dolaşan hasta şifayı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi’nde buldu.
Yüksek tansiyon ve sırt ağrısı nedeniyle 37 yaşındaki Melek Bulut, 24 saat içerisinde Havza ve Samsun’da 4 hastane ve bir özel muayenehane dolaştı. Şiddetli ağrısı olan hastaya öncelikle kas ve eklem rahatsızlığına yönelik tedavi uygulandı fakat ağrısı geçmeyen Bulut, son olarak başvurduğu OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Prof. Dr. Mustafa Kemal Demirağ ve Opr. Dr. Serkan Burç Deşer vesilesiyle şifa buldu.

 

 Genç yaşta yüksek tansiyon bulunması doktorların dikkatini çekti. Bunun için kalbin ana damarı olan aort damarı yırtılmasından şüphelenildi. İlk çekilen bilgisayarlı tomografide ve ekokardiyografide kalpten çıkan aort damarında yırtık tespit edilemeyen hasta gözlem altında tutulmaya devam edildi. Tomografisi tekrarlandığında en sonunda hastanın doğru tanısı konuldu. Acil olarak ameliyata alınan hastanın, yırtık olan aort damarı yapay damar ile değiştirildi. Başarılı geçen ameliyatı sonrasında erken dönemde taburcu oldu.

BULUT, DOKTORLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Sırt ağrısı şikayeti ile hastane hastane dolaşan Melek Bulut tedavi sonrası çilesinin son bulduğunu anlattı. Bu süre zarfında çok sıkıntı çektiğini dile getiren Bulut, Prof. Dr. Mustafa Kemal Demirağ ve Opr. Dr. Serkan Burç Deşer’e çok teşekkür ettiğini söyledi.

DEMİRAĞ: “TANI VE ACİL TEDAVİDE ZORLUK YAŞANMAKTADIR

Hastalık hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mustafa Kemal Demirağ, "Mevcut hastalığın, çoğunlukla yaşlılarda rastlanması ve ender görülen bir hastalık olması nedeniyle tanı konulması ve acil tedavisinde zorluk yaşanmaktadır. Tecrübe ve sabır bu gibi aort damarı yırtılan genç hastaların tanısının konulmasında çok önemlidir ve çok yüksek olan ameliyat riskini düşürmektedir" dedi.

SELÇUK: "DOKTORLARIMIZ BÜYÜK ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR"

OMÜ Tıp Fakültesi Erişkin Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, "Hastanemiz kalk damar cerrahisi bölümünde asistan yokluğuna rağmen bölge hastanelerinde yapılamayan böyle zor ameliyatlar büyük bir özveriyle öğretim üyesi hocalar tarafından yapılmaktadır. Asistan doktor olmadığından, ameliyat sonrası ameliyatı yapan hocalar gece nöbete kalmaktadır. Özverili çalışmalarından dolayı Prof. Dr. M. Kemal Demirağ ve Opr. Dr. S. Burç Deşer’e teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.