Samsun’u Türkiye Genelinde Yapılan Turnuva’da temsil eden Özel Samsun Final Okulları Kolej Fen Lisesi Basketbol Takımı Düzce’de yapılan grup etabında 3’te 3 yaparak grubunu lider olarak tamamladı.
Final Okulları Kolej Fen Lisesi Takımı, Lise Genç B Basketbol Kategorisinde Atakum ilçesinde birinci olarak il finallerine katılma hakkı kazanmıştı. İl finallerinde de ipi göğüsleyen Final Okulları Kolej Fen Lisesi Takımı Türkiye Finalleri’nde Samsun’u temsil etme hakkı kazandı. Türkiye Finalleri’nde kıyasıya maçlara çıkan Samsun Final ilk maçını Kırklareli ile oynadı ve maçtan 54-50 galip ayrıldı. Grupta ikinci maçını Bolu Spor Lisesi ile oynayan Samsun Final bu maçtan da 61-35’lik bir skorla galip ayrıldı. Grupta son maçına çıkan Samsun Final bu maçta ise rakibinin 3 katı sayı elde ederek 69-23’lük bir skorla galip ayrıldı. Grupta yaptığı maçların hepsini kazanan Özel Samsun Final Okulları Kolej Fen Lisesi Basketbol Takımı, Türkiye Yarı Finalleri’ne katılmaya hak kazandı.
Aldıkları başarılı sonuçların kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Özel Samsun Final Okulları Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Uzuner, " Grup müsabakalarında ilk maça galibiyetle başlamak hem moral hem de puanlama açısından çok önemliydi. Gençlerimiz maçtan kopmayarak bunu başardılar. Grupta geri kalan müsabakalarda da iyi oyunumuzu koruyarak bunu maçlarda skora yansıttık. Gençlerimiz uzun süren bu yolculukta rehavete kapılmadan grubu lider bitirdiler. Buradan Samsun’u başarılı bir şekilde temsil etmenin verdiği gururla geri dönüyoruz. Ayrıca öğrencilerimize de antrenmanlarda özverili çalışmalarından ve grup maçlarında göstermiş olduğu başarılı performanstan dolayı teşekkür ederim" dedi.