Çarşamba Üniversite Derneği üyeleri Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

      Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ile Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde buluşan Çarşamba Üniversite Derneği heyeti ilçede bulunan Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nün üniversiteye dönüştürülmesi ile ilgili görüşmelerin sağlanmasını ve kurulacak üniversiteye Yeşilırmak adının verilmesini talep etti.

                 ÜNİVERSİTE SAYISI ARTARSA EĞİTİM KALİTESİ YÜKSELİR

    Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bir şehirde eğitim alanında yükseliş yaşanması için devlet üniversitelerinin sayısının arttırılmasının gerektiğini vurgulayarak, “Samsun’umuza yeni bir devlet üniversitesini kazandırmak bizler için oldukça önemli bir görevdir. Kapatılan Başarı Üniversitesi’nin devlet üniversitesi olarak açılacağı yönünde bakanımız Akif Çağatay Kılıç beyin açıklamaları var. Çarşamba’daki kampüste üniversiteye dönüştürülürse Samsun’umuzda daha da kaliteli bir eğitim ortamı olur düşüncesindeyiz. Şehrin yöneticileri olarak üzerimize düşen görevi her zaman yapma tarafında olduk. Bu konuyla ilgili il başkanımızla birlikte gereken görüşmeleri sağlayacağız” açıklamalarında bulundu.

             ÇARŞAMBA’YA DEVLET ÜNİVERSİTESİ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

    Heyet adına açıklama yapan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Hayırsever Mustafa Kemal Güneşdoğdu yeni bir devlet üniversitesinin alt yapısını sağlamak üzere tüm birikimini Çarşamba’da fakülte binaları yaptırmaya harcadı. Üniversite ile yapılan protokollerin dayanağı ve kaynağı da bu şekilde. Eğer burası üniversiteye dönüştürülürse adının Yeşilırmak Üniversitesi olarak belirlenmesini istiyoruz. Çarşamba’ya devlet üniversitesinin kazandırılması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu noktada taleplerimizi ilgili bakanlıklara ve kurumlara iletmenizi temenni ediyoruz” dedi.

      Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır ve AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk da yer aldı. Çarşamba Üniversite Derneği adına ziyarette bulunan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği Başkanı Sadettin Sarıoğlu, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Av. Halit Doğan ve Çarşamba Ticaret Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Başkan Yılmaz ve Göksel ile bir süre sohbet etti.