Samsun'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen kadının kornea ve böbrekleri, 4 hastaya nakledilmek üzere alındı.

Samsun'da 3 gün önce geçirdiği beyin kanamasından sonra Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören 32 yaşındaki Azime Cezvekıran'ın beyin ölümü gerçekleşti.

Bunun üzerine hastane yetkilileri kadının ailesiyle organ nakli konusunda görüşme yaptı. Ailenin olumlu yanıt vermesi üzerine durum Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezine bildirildi.

Nakledilecek organlar, merkezde görevli Prof. Dr. Yarkın Kamil Yakupoğlu'nun da aralarında bulunduğu doktorlar ve uzman ekip tarafından ameliyatla çıkarıldı. Ameliyatla alınan bir böbrek ve 2 korneanın Samsun'da organ bekleyen hastalara nakledileceği belirtilirken bir böbrek ise helikopter ambulansla Erzurum'a gönderildi.

Yakupoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yakınlarının organ ve dokusunu bağışlama kararı alan aileye teşekkür etti.

Acılı ailenin büyük fedakarlık ve erdemli davranış gösterdiğini ifade eden Yakupoğlu, "Merhumeye Allah'tan rahmet diliyorum. Bağışlanan organlar ihtiyacı olan 4 hastaya ikinci bir hayat şansı verecek. Bu noktada aile çok önemli bir karar aldı." diye konuştu.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Özkan ise 3 gün önce evinde baygın halde bulunan Azime Cezvekıran hastanede tedavi altına alındığını, 3 günlük yaşam mücadelesini tüm çabalara rağmen kaybettiğini dile getirdi.

Beyin ölümüyle beraber ailesinin asil bir davranışta bulunduğunu aktaran Özkan, "Bu kardeşimiz hayatını kaybetti ancak bundan sonra başka insanlara hayat sunarak onların sağlığa kavuşmasına yardım edecek." ifadesini kullandı.