İşitme Engelliler Türkiye Güreş Şampiyonası öncesi Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya altın madalya sözü veren Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü sporcusu Şenol Aydın sözünü tutarak Türkiye şampiyonu oldu.
28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen İşitme Engelliler Türkiye Güreş Şampiyonası’nda mindere çıkan Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü sporcusu Şenol Aydın, rakiplerini ardı ardına tuş ederek serbest stilde altın madalyaya ulaştı. İki ayrı dalda güreşen milli sporcu grekoromen dalda ise Türkiye ikincisi oldu.
Farklı dallarda 28 Türkiye şampiyonluğu bulunan Şenol Aydın, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’yı ziyaret ederek kandığı zaferin mutluluğunu paylaştı. Dünya Şampiyonu ve Kırkpınar Başpehlivanı olan milli güreşçi Recep Kara, Gençlik Hizmetleri ve Spor Atakum İlçe Müdürü Mustafa Demirkan ve Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Tugay Kurtgözlü’nün de katıldığı ziyarette Başkan Taşçı, Türkiye Şampiyonu Şenol Aydın’ı altın ile ödüllendirdi. Milli güreşçi Recep Kara, İşitme Engelliler Türkiye Güreş Şampiyonasından altın madalya ile dönen işitme engelli sporcuya eşofman takımı hediye etti.
Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü’ne her zaman destekçi olduklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Türkiye şampiyonu olan Şenol Aydın’ın şampiyona öncesi kendisine altın madalya sözü verdiğini hatırlatarak, “Sporcumuz verdiği sözü tuttu. Zorlu bir şampiyonadan altın madalya ile dönerek göğsümüzü kabarttı. Milli takıma seçilen sporcumuz, İran’da gerçekleştirilecek olan İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda ilçemizi, şehrimizi, bölgemizi, ülkemizi temsil edecek. Kendisinden dünya şampiyonluğu da bekliyoruz” dedi.
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’yı spora ve sporcuya verdiği katkılardan dolayı kutlayan Dünya Şampiyonu ve Kırkpınar Başpehlivanı milli güreşçi Recep Kara, belediyelerin sportif faaliyetlere destek olmasının önemli bir hizmet olduğunu kaydetti. Başkan Taşçı, ünlü güreşçiye ziyaretinin anısına bir hediye vererek, “Recep Kara kardeşimizin dünya arenasında bizleri başarıyla temsil eden, bizleri her zaman gururlandıran bir milli sporcumuz. Yaşının genç olması nedeniyle bize daha çok gururlar yaşatacağına inanıyoruz” diye konuştu.