Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Beyazay Derneği’nce yürütülen "Aşmak İçin Hareket" projesi kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi’nde farkındalık eğitimleri verildi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan da eğitimlerin son oturumuna katıldı. Farkındalık eğitimleri Türkiye Beyazay Derneği Samsun Şube Başkanı Mehmet Akbulut, yönetim kurulu üyesi ve OMÜ Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencisi görme engelli Ahmet Tayfur Arslan ile Türkiye Beyazay Derneği Samsun Şube Başkan Yardımcısı görme engelli Veysel Köroğlu tarafından Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi’nde eğitim gören öğrencilere birer saatlik sunumlarla verildi.
Prof. Dr. Sevilhan Mennan yaptığı konuşmada, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin engelliler alanında yaptığı çalışmalara değindi. Engelli bireyler ile engelsiz bireylerin bir araya getirilmesiyle engellilerin sporla topluma daha kolay uyum sağlayacağını, toplumu bu konuda bilinçlendirmeyi hedeflediklerini ve Türkiye Beyazay Derneği Samsun Şubesi’nin yapmış olduğu bu tür çalışmalarda yanında olduklarını belirtti. Mennan daha sonra Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi’ndeki öğrencilere “Aşmak İçin Hareket” projesi kapsamında verilen eğitimlere katılımlarından ve gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.
Dernek Başkanı Akbulut sunumunda, "Geliştirdiğimiz ‘Aşmak İçin Hareket’ felsefesi, engelleri beraber hareket ederek aşmayı benimsiyor ve birlikte yaşama kültürü geliştirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda, TC Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde yürütülen ‘Aşmak İçin Hareket’ kampanyası, iki yılın sonunda, yüz bin engelli ve yüz bin engelsiz bireyin birlikte spor yaparak farkındalık geliştirmelerini hedeflemektedir" dedi.
Akbulut, kampanya çerçevesinde, spor eğitimi programını yürütecek spor eğitmenlerinin engellilik ve engelliler sporu konusunda bilgilendirileceğini söyledi. Akbulut ayrıca engelliler sporu branşlarında uygulamaların olacağını ve bu alanda eğitmenlerin spesifik geliştirilmiş bir sertifika programından geçirildikten sonra “Aşmak İçin Hareket” kampanyasında görev alacaklarını belirtti.
Beyazay Derneği Başkanı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi’nde 19 ayrı gruba verilen farkındalık eğitimlerine 676 öğrencinin katıldığını ve bunlardan 305 öğrencinin sertifika programı için ön kayıt yaptırdığını sözlerine ekledi.
Türkiye Beyazay Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri görme engelli Ahmet Tayfur Arslan ve Veysel Köroğlu özellikle görme engelliliğin ne olduğunu, toplumun görme engellilere karşı tutumunu, günlük yaşantılarında karşılaştıkları sorunları dile getirdiler.