Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Samsunum-1 gemisinde satajyer öğretmenlere sabah kahvaltısı düzenledi.
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla stajyerler için kahvaltı programına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, ilçe Milli Eğitim Müdürleri, ilçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve stajyer öğretmenler katıldı. Kahvaltıdan önce Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin genç eğitimcilere konuşma yaptı.
“EĞİTİM HERKESİN İŞİ”
Kahvaltı öncesi bir konuşma yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, eğitimin herkesin içinde olduğu bir yöntem olması gerektiğini söyledi. Vali Şahin konuşmasında, “Seferberlik anlayışıyla hep birlikte çocuklarımızı yetiştirmeliyiz. Yoksa diğer türlü sadece eğitimcilere suç atmakla bu iş çözülmez. Onun için beşikten mezara kadar devam eden bir süreçtir. Sadece öğretmenlerin değil imamların, muhtarların, yöneticilerin, seçilenlerin, seçenlerin de kısaca herkesin içinde olduğu bir yöntem olmalıdır. Şayet biz bunu benimsemezsek daha çok bu konuları tartışırız” dedi.
BİR ÇOCUK İHMAL EDİLDİĞİNDE, BÜYÜK BİR TOPLUMSAL FATURA OLARAK KARŞIMIZA ÇIKABİLİR”
24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında öğretmenler için çeşitli etkinlikler düşündüklerini söyleyen Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Stajyer öğretmenlerimize ’hoşgeldiniz’ kahvaltısı kıdemli öğretmenlerimize ’akşam yemeği’ programları düşündük. Bu gün burada stajyer arkadaşlarımızla bir aradayız. Ben birçok okula ziyaretlerde bulunuyorum. Özellikle stajyer arkadaşlarımızın mesleğe dört elle sarılmalarından, büyük bir enerjiyle mesleklerini icra etmelerinden büyük bir memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Bizim mesleğimiz sevgi, sabır ve inanma mesleğidir. Bizim görevlerimizde matematik, fizik, kimya gibi derslerin anlatılması dışında çocuklarımıza medeni bir insan olmalarının, milli ve manevi değerlere bağlı bir hayat yaşamalarının anahtarını vereceğiz. Toplumda olumsuz işler yapan insanların bu sıralarda eğitim gördüğünü düşünerek görevimizi o şekilde yapmalıyız. Her bir çocuğun bu ülke için büyük bir değer olduğunu ve ihmal edildiğinde ise çok büyük bir toplumsal fatura olarak karşımıza çıkabileceğinin bilincinde olmalıyız diye düşünüyorum. Herkese başarılı, uzun sağlıklı bir hayat diliyorum" diye konuştu.
Kahvaltının ardından kısa bir gemi turu yapılarak Samsunum-1 gemisi önünde hatıra çekildi.