Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gar Kavşağı ile Tekkeköy arasındaki raylı sistem inşaatının bitirilmesi ile ilgili net tarih verdi. Sistem 10.10.2016’da hizmete giriyor.
Samsun’un prestijini artıran ve Samsun’u bambaşka bir görünüme kavuşturan raylı sistemin Gar ile Tekkkeköy arasında yapılan 14 kilometrelik hattında en önemli aşamalardan biri daha geçildi.
BAŞKAN YILMAZ VİDALARI KENDİ ELLERİ İLE SIKTI
Raylı sisteme elektrik sağlayacak direklerin montajı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Çam ve SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Direklerin montajı sırasında Başkan Yılmaz, eline anahtarı alarak vidaları kendi eli ile sıktı.
10.10.2016’DA BİTİRİLECEK
Raylı sistem elektrik direklerinin montaj işlemi sonrasında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Raylı sistemin batı tarafını bitirmiştik. Raylı sistemin doğu süreci ile ilgili de önemli bir aşamaya geldik. Bu aşamada elektrifikasyon dediğimiz bütün katener direkleri, şalt istasyonları, trafolar ve hatta elektrik tahlili sağlayacak olan bütün mekanizmanın montajı bugün başladı. Bugün itibari ile artık Samsun raylı sistemi 2016 senesinde bitecek ve hizmete alınacak şekilde yoğun çalışma periyoduna girdi. Biz daha önce 10.10.2010 senesinde 17 kilometrelik Üniversite-Gar Kavşağı arasını bitirmiştik. Gar Kavşağı ile Tekkeköy arasını hangi tarihte bitireceğiz diye arkadaşlarımıza sorunca bana ‘10 Ekim 2016’ dediler. O bizim için bir sembol oldu. İnşallah şehrimizin doğu tarafındaki 14 kilometrelik raylı sistemi bu tarihte bitirip, halkımızın hizmetine sunacağız " diye konuştu.