YEDAŞ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bayan çalışanlarını Samsun’da bir araya getirdi.
“KADIN İSTİHDAMINI ARTIRMALIYIZ”
YEDAŞ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bayan çalışanlarını Samsun’da bir araya getirdi, kültür ve sanat dolu etkinliklerle hoşça vakit geçirmelerini sağladı. “Şirketine aidiyet duygusuyla bağlı olan çalışan, müşterisini de mutlu eder” diyen YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, tüm bayanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Türkoğlu, mesajında; “Toplumun temelini aile, ailenin temeli de kadınlar oluşturur. Kadınların toplumun her alanında olduğu gibi iş dünyasında görmek, kadınlarımızın nice başarılara imza atması bizler için gurur kaynağı olmalıdır. Şirketimiz bünyesinde şu anda 267 kadın çalışanımız var ve kadın istihdam sayımızı sürekli artırmayı amaçlıyoruz. Kadınlarımızın harcamış oldukları emek ve iş dünyasına yapmış oldukları katkılar her daim takdire ve övgüye layıktır” ifadelerini kullandı.
“KADINLAR BİZİM KIYMETLİLERİMİZDİR”
İslamiyet’in kadının toplumdaki yerini çok iyi ve sağlam bir şekilde belirlediğinin altını çizen Genel Müdür Türkoğlu, “Sevgili Peygamber Efendimiz; şöyle buyurmaktadır: ‘İmanı en olgun olan mü’min, ahlakça en güzel olandır. En hayırlınız da hanımına en güzel davranandır.’ Kadın, insan neslini doğuran ve yetiştiren muhterem bir varlıktır. Onun kalbi, sevgi ile nakış nakış işlenmelidir ki, çocuklarını o sevgiyle korusun, büyütsün ve topluma yararlı insanlar haline getirebilsin. Onun içindir ki evlat, hayatı tanımaya, akli ve ruhi melekelerinin gelişmeye başladığı çocukluk döneminde, sevgiye doyurulmalı, sağlıklı ve dengeli bir ruh yapısına kavuşturulmalıdır. Bu itibarla kadın ailenin ve dolayısıyla da toplumun temel taşıdır. Kadınların mükemmelliği, toplumun mükemmelliğini hazırlayacaktır” dedi.
5 İLDEKİ BAYANLAR SAMSUN’A GELDİ
Özel gün ve anlamlı günlerde çalışanlarını düzenlediği özel etkinliklerle buluşturmayı ‘aidiyet duygusu’ ve şirketine olan ‘bağlılığını’ güçlendirmek adına oldukça önemli gören YEDAŞ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Samsun, Ordu, Amasya, Çorum, Sinop il ve ilçelerindeki bayan çalışanlarını Samsun’da bir araya getirdi. Sabah saatlerinde illerinden hareket ederek Samsun’a gelen bayan çalışanlar, çeşitli etkinliklerle hoşça vakit geçirdiği Samsun’dan mutlu ayrıldı. Genel Müdür Türkoğlu, “5 farklı il ve ilçelerinde hizmet veriyoruz. Bayanlarımız daha çok iş için görüşüyor, belki birbirini hiç tanımıyordu. Bu anlamlı günü bir ‘farkındalık günü’ olarak gördük, bayanlarımızı Samsun’da buluşturarak, hem keyifli bir ortamda eğlenmelerini hem de birbirlerini tanımlarını, kaynaşmalarını sağladık. Bizim için çalışan memnuniyeti oldukça önemlidir. Çalışan eğer şirketinden memnun, aidiyet duygusuna bağlı çalışıyorsa, bu müşteriye de yansır ve hizmet kalitesi her geçen gün yükselir. Memnun müşteri, şirketlerin ‘güler yüzünü’ ortaya koyar” şeklinde konuştu.
ANADOLU KADINLARI SAHNELENDİ
Önce öğlen yemeğinde buluşan kadın çalışanlar, daha sonra etkinliklerin düzenlendiği Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi’nde Samsunlu Yazar-Şair Kenan Koç ile söyleşiye katıldı. Yazar Koç’a ‘Asılı Kaldım Gözlerinde’ ve ‘Çığlıkların Valsi’ adlı kitaplarını imzalatan bayanlar, Samsun Düşevi Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen ‘Anadolu Kadınları’ tiyatro oyununu izledi. Oldukça keyifli ve sohbet dolu bir gün yaşayan bayanlara, etkinliğin sonunda özel vazolara konulmuş kırmızı karanfil ve çikolata hediye edildi. Bu güzel jestten dolayı mutluluklarını dile getiren bayanlar, YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu’na teşekkür ettiler.