YEPAŞ, Türkiye genelinde sanayi kuruluşlarından, mesken tüketimi yapan bireysel müşterilerine kadar geniş bir müşteri yelpazesine elektrik tedarik hizmeti vermektedir. Son kaynak elektrik tedarikçisi görevine sahip olan YEPAŞ diğer taraftan serbest tüketici müşterilerine elektrik tedariki kapsamında her türlü pazarlama, satış, müşteri hizmetleri (abonelik-faturalama-tahsilat) faaliyetlerini de gerçekleştirmektedir. Hayatın vazgeçilmez unsuru olan elektrik enerjisini müşterilerine, kaliteli, güvenilir, sürekli ve uygun fiyatlı sunan YEPAŞ; tüm iş süreçlerini sürdürülebilir müşteri memnuniyeti temelinde oluşturarak müşterilerine hızlı ve saygılı hizmet vermek için sağlam temelli ve başarılı çalışmalarına devam etmektedir. Müşterilerine yenilikçi ve müşteri odaklı pazarlama ve satış hizmetleri sunan YEPAŞ, yüksek teknolojiye dayalı altyapısı ile müşterilerinin ihtiyaçlarına göre hizmetler ve çözümler geliştirmektedir.

YEPAŞ, çalışanlarının verimliliğini arttırmak, müşterileri ile YEPAŞ arasındaki ilişkiyi kuvvetlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği eğitimlerine yenileri ekleyerek çalışanların gelişimini tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamda 3 Aralık Cumartesi günü Samsun Atakum Türk – iş Eğitim Merkezinde Samsun ve ilçelerinde bulunan tüm YEPAŞ çalışanlarına, "Etkili İletişim" eğitimi verildi. Eğitim İzgören Akademi Eğitmeni Şehnaz Dereli tarafından gerçekleştirildi. Programda, etkili iletişim teknikleri konusunda bilgiler aktaran eğitmen, doğru iletişimin hayatı ne kadar kolaylaştıracağına dair örnekler sundu ve iletişim kanallarını güçlendirmek için yapılması gerekenleri YEPAŞ çalışanlarına anlattı. İletişimde yaşanan sorunların etkin dinleme ve empati becerisi kazandıkça çok daha kolay çözümlenebileceği, olumsuz davranışlara yaklaşım konusunda yapılması gerekenleri, hayata geçirilebilecek çözüm yolları üzerinde paylaşımlarda bulunuldu.
İletişimde ilk anahtarın algı olduğuna dikkati çeken Dereli, önyargılı olmanın iletişimi olumsuz etkileyeceğini aktararak, kurumları ileriye taşıyacak temel konuların başında bilgi paylaşımı ve açıklığın geldiğini ifade etti. YEPAŞ Genel Müdürlük ve Samsun İli – İlçeleri çalışanlarına verilen etkili iletişim eğitiminin müşteri memnuniyetine büyük fayda sağlayacağını dile getirdi.

YEPAŞ’ın Eğitim Önceliği Müşteri Memnuniyeti

Eğitim sonunda YEPAŞ çalışanlarına kısa bir bilgilendirmede bulunan YEPAŞ Müşteri ve Saha Operasyonları Koordinatörü Fahrettin Tunç, İletişim; kişinin duygu, düşünce ya da bilgilerinin karşısındakilere aktarılması sürecidir. Müşterilerimiz ile kurduğumuz diyaloglarda etkin ve doğru iletişim sağlamamız çok önemlidir. Etkili olmayan bir iletişim gerginlik ve çatışma ortamı yaratılmasına da neden olabilir. Kısacası müşterilerimizle iletişim halindeyken olabildiğinizce pozitif olun ve yüzünüzden gülücükleri asla eksik etmeyin” diye konuştu.