AHMET DEMİRCAN

1954 de Samsun’da doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi Samsun İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Samsun 1 No’lu Sağlık Ocağında 8 ay Pratisyen Doktor olarak çalıştıktan sonra Genel Cerrahi ihtisası yaptı. Zorunlu hizmetini Muş Devlet Hastanesinde, Askerlik hizmetini Sarıkamış Asker Hastanesinde Tabip Asteğmen olarak yerine getirdi. 1989-1995 Samsun Bafra Devlet Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalıştı. Refah Partisinden 20. Dönem, Fazilet Partisinden 21. Dönem Samsun Milletvekili seçildi. 54. Erbakan Hükümetinde Devlet Bakanlığı yaptı. Saadet Partisi ve Halkın Sesi Partisi Genel Başkan Yardımcılığında bulundu. 30 Eylül 2012 de 4. Büyük Kongrede AKPARTİ MKYK üyeliğine seçildi. Halen MKYK üyesi ve Siyasi Ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. İngilizce ve Arapça bilen Demircan, evli ve 6 çocuk babasıdır.

ÇİĞDEM KARAASLAN

1979 yılında doğdu. Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümünü yüksek şeref öğrencisi olarak bitirdi. Ankara Üniversitesi‘nde “Tarihi Kentlerde Kimliksizleşme Sorunu” üzerine yüksek lisans tezini tamamladı. Akademik hayatına Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Politikalar Bölümünde doktora eğitimi ile devam etmektedir.

10 Nisan 2005'de AK Parti Gençlik Kolları 1. Olağan Büyük Kongresinde AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 11 Kasım 2006 yılında yapılan AK Parti 2. Olağan Büyük Kongresinde Ana Kademe Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Bu görevini üç dönemdir sürdürmekte olup, AK Parti 5.Olağan Büyük Kongresi ile 4. kez MKYK üyeliğine seçilmiştir. 2010 yılından itibaren Genel Merkez Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı görevine devam eden Karaaslan, bu görevi sırasında dezavantajlı gruplar başta olmak üzere engelliler, ulaşılabilirlik ve çevre konularında hazırlanan çalışmalara katkı sunmuştur. Uluslararası alanda katıldığı organizasyonlarda partisini birçok kez temsil etmiştir.

25. ve 26. Dönem Samsun Milletvekili olan Çiğdem Karaaslan, 5.Olağan Büyük Kongre ile Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. İyi derecede İngilizce bilen Karaaslan, evli ve iki çocuk annesidir.

FUAT KÖKTAŞ

Trabzon / Of - 1964, Ali, Fatma.

Sanayici, İş Adamı; Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Yapıcılık Bölümünü bitirdi.

25 ve 26. Dönemde Samsun Milletvekili seçildi. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı.

Köktaş, evli ve 3 çocuk babasıdır.

ORHAN KIRCALI

16 Ağustos 1968'de Samsun Bafra'da doğdu. Baba adı Mustafa, anne adı Emine'dir.

Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.Serbest avukatlık yaptı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksekokulunda ticaret hukuku ve borçlar hukuku dersleri verdi.Dilekçe Komisyonu Üyesi, Türkiye-Şili Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanıdır.Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Kırcalı, evli ve 3 çocuk babasıdır.

YUSUF ZİYA YILMAZ

1951 yılında Samsun'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Samsun'da tamamladıktan sonra, İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi'ni bitirdi. 1975 yılında Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nde Şantiye Makina Mühendisi olarak göreve başladı.

1978-1980 yılları arasında Diyarbakır'da askerlik görevini tamamladıktan sonra tekrar Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nde Makina İşletme Mühendisi olarak çalışmaya devam etti. 1983 yılında Ankara Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü'ne Makina İkmal Baş Mühendisi olarak atandı. 1987 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü İkmal Şube Müdürlüğüne getirildi.

1990 yılında Van Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'ne atanan Yusuf Ziya YILMAZ, 1992 yılında Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'ne getirildi. 6 yıl Samsun'da Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü görevi yaptıktan sonra, 1998'de İstanbul Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'ne atandı.

1999 yılında Samsun'a hizmet için 23 yıllık görevinden ayrılarak, ilk kez 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Yılmaz,28 Mart 2004 yerel seçimlerinde ikinci, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde üçüncü ve 30 Mart 2014 yerel seçimleride de dördüncü kez Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına seçilmiştir.

24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Samsun vekili olarak seçildi. AK Parti Genel Merkez yerel yönetimlerde başkan yardımcısı görevinde.

Çevre Komisyonu Üyesidir.

Orta derece İngilizce bilen Yılmaz, evlidir.