Artvin Hopaspor Kulübü Başkanı Mubin Çakmak, "Biz tamamen Kelkit Spor Kulübü camiasına bunu mal etmiyoruz, birkaç kendini bilmez taraftar gruplarından bu karşılıklı çatışmalar ve karşılıklı söylemlerde bulunduğu için orada bir hareketlilik yaşanmış." dedi.

Hopa'daki sivil toplum kuruluşları, Bölgesel Amatör Ligi (BAL Ligi) 3. Grup'ta, hafta sonu Artvin Hopaspor ile Kelkit Belediye Hürriyetspor arasında oynanan maçın ardından çıkan olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Artvin Hopaspor Kulüp Başkanı Mubin Çakmak, Artvin Hopaspor ile Kelkit Belediye Hürriyetspor arasında oynanan maçın ardından yaşanan olayları tasvip etmediklerini belirterek, "O kötü görüntüyü ve o olayı şiddetle kınıyoruz." dedi.

Karşılaşmadan bir gün önce kente gelen Kelkit Belediye Hürriyetspor ekibini yönetim kurulu ile birlikte karşıladıklarını aktaran Çakmak, arızalanan takım otobüsünün arızasının giderilmesini de yakından takip ettiklerine dikkati çekti.

Dostane bir şekilde başlayan maçın ve normal bir şekilde devam ettiğini aktaran Çakmak, Vali, emniyet müdürlüğü ve Hopa Kaymakamlığının talimatlarıyla tüm güvenlik önlemlerinin alındığını söyledi.

Çakmak, maçın son dakikalarında tribünlerde hareketlenmeler yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Biz tamamen Kelkit Spor Kulübü camiasına bunu mal etmiyoruz, birkaç kendini bilmez taraftar gruplarından bu karşılıklı çatışmalar ve karşılıklı söylemlerde bulunduğu için orada bir hareketlilik yaşanmış. Dolayısıyla ülke olarak hassas bir süreçten geçiyoruz. Yani herhangi bir vatandaş çıkıp Hopa'da, Kayseri'de orada burada ağza alınmayacak terör örgütlerine atıfta bulunacak bir şekilde söylemlerden kaçınılmalıdır.

Biz bunu kesinlikle tasvip etmiyoruz. Kim olursa olsun bu söylenenleri reddediyoruz. Kendini bilmez birkaç arkadaş bunu söylediği için emniyet teşkilatı ve oradaki vatandaşlar kontrolden çıkmış durumdalar, kaldı ki videolarda da görünüyor. Bütün bunlar sporla ilgili yaşanan o tabloyu örter mi? Örtmez. Biz kesinlikle her iki tarafında böyle bir oluşumun içerisinde bu durumun yaşanması için üzgünüz."

Çakmak, "Birkaç kendini bilmez taraftar grupları kendi aralarında yaşadıkları sıkıntıdan dolayı maalesef talihsiz bir durum yaşandı. Ama biz istiyoruz ki sporda, tüm Türkiye'de statlarda dostluk olsun, barış olsun, kardeşlik olsun, bizim parolamız bu şekilde. Ben yola çıktığım zaman da yöneticilere, kulüp başkanlarına sağduyu açısından çok büyük görevler düştüğüne inanan bir insanın. Biz daha dikkatli daha sağlam hareket etme zorundayız." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasına, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçicek, Artvin Hopaspor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, Hopa Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatif Başkanı Ahmet Ekmekçi, AKP İlçe Başkanı İlyas Güven, MHP İlçe Başkanı Cengiz Köse, Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Kemal Köse, Hopa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Küçükali, Hopa Arama Kurtarma Derneği Başkanı Gökhan Bıyıklı, Artvin Faal Gazeteciler Derneği Yöneticisi Turan Şentürk ve İl Genel Meclisi üyesi Murat Özçep katıldı.