Kadın Boks Milli Takımı sporcuları, Samsun’da 08-16 Nisan tarihleri düzenlenecek Avrupa Kıtası Olimpiyat Kalifikasyon Müsabakalarında ilk kez olimpiyat kotası almak için ringe çıkacak.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kadın Boks Milli Takımı sporcularının başarılı sonuçlar alacağına gönülden inandığını belirterek, “Spor kenti Samsunumuz, dünyanın en önemli spor organizasyonu olan 2016 Rio Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na az bir zaman kala çok önemli bir turnuvaya ev sahipliği yapacak” dedi.
Kadın Boks Milli Takımı sporcuları, Rio 2016 vizesi verecek olan Avrupa Kıtası Olimpiyat Kalifikasyon Müsabakaları’nda olimpiyat vizesi alarak, bir ilke imza atmak istiyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’da 8-16 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek bu kritik turnuvada milli sporcuların başarılı sonuçlar alacağına gönülden inandığını belirtti. Kadın sporcuların boks Türkiye tarihinde bir ilki gerçekleştirmek için mücadele edeceğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Milli boksörlerimiz, kadın boks dalında bugüne kadar olimpiyatlarda yer alamayan ülkemiz adına bir ilki gerçekleştirmek için ringe çıkacak. İnşallah her şey istediğimiz gibi olur. Rio 2016’da ülkemizi temsil edecek branşlar arasında kadın boksu da olacak” diye konuştu.
“SAMSUNUMUZ BU BÜYÜK ORGANİZASYONA EN İYİ ŞEKİLDE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK”
Organizasyonun Rio 2016 sürecindeki önemine değinen Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi:
”Samsunumuz gerek sportif anlamdaki organizasyon düzenleme tecrübesi gerekse tesisleşmedeki güçlü altyapısıyla bu organizasyona en iyi şekilde ev sahipliği yapacak. Hem kadın hem de erkek milli boksörlerimiz, Samsunlu boks severlerin desteğiyle güzel dereceler atacak. Buna inancım tam.”
BAŞANTRENÖR ESAT ÇELİK: “SAMSUN’DA TARİH YAZMAK İSTİYORUZ”
Kadın Boks Milli Takımı Başantrenörü Esat Çelik ise Rio 2016 sürecinde büyük öneme sahip turnuvada tarih yazmak için yoğun bir tempoda çalıştıklarını söyledi. Esat Çelik, “Bütün konsantrasyonumuzu Samsun’daki organizasyona vermiş durumdayız. Sporcularımız, bu turnuvanın kariyerleri adına ne denli önemli olduğunun bilincinde. Hedeflerini gerçekleştirmek için yoğun bir çalışma temposunda hazırlıklarını sürdürüyorlar. Samsun’da inşallah her şey umduğumuz gibi olacak” ifadelerini kullandı.