Samsunspor’un yeni Teknik Direktörü Engin Korukır, “İlk iki hayal değil. Ortada potansiyel 45 puan var” dedi.
Samsunspor’un başında ilk maçına çıkmaya hazırlanan yeni Teknik Direktör Engün Korukır, kırmızı-beyazlı takım ile önlerindeki maçlarda neler yapabilecekleri hakkında iddialı açıklamalar yaptı.
Transfer yasağının ve puan silme cezasının takımı olumsuz etkilemediğini belirten Korıkır, ortada 15 maç ve 45 puan olduğunu belirterek hiçbir şeyin hayal olmadığını söyledi.
"ÜZÜNTÜLERİ, SEVİNCE DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ"
Defansif ve ofansif anlamda bir bütün olunduğu zaman başarının geleceğini belirten Engin Korukır, “Ben buraya çok iddialı geldim. Futbol takımına ve futbolculara çok güvendiğim için geldim. İnanıyorum ki güzel işler olacak. En azından ilk 6’nın içerisinde olup 2 yıl içerisindeki üzüntüleri, sevince dönüştürmek istiyoruz. Bunu da başarırsak bana, teknik heyete ve futbolcularıma hayatındaki en güzel hediye olur. Samsunspor son 8 haftada çok büyük gol sıkıntısı çekmiş ama önemli bir forvet hattına sahibiz. Bu futbolcular bazen çok gol pozisyonlarına giriyorlar ama atamıyorlar. Bunların üzerine çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bir takım 8 haftada 1 gol atıyorsa gol yollarında sıkıntıları vardır. Defansif manada da eksiklerimiz var. 2 tane top geldiği zaman da gol yiyoruz. Onları da düzeltmemiz lazım. Takım halinde kalecisinden en ilerideki oyuncusuna kadar doğru düşünürsek, gol de atarız, az da yeriz, maç da kazanırız” diye konuştu.
"ORTADA 45 PUAN VAR"
Taktiksel anlamda oyun anlayışında değişikliğe gideceğini de belirten Teknik Direktör Korukır, “Her hocanın değişik oyun sistemi vardır. Bazı sistemler hep 4-2-3-1 oynuyor. Herkes aynısını oynayabilir. O sistemin nasıl oynanacağı çok önemlidir. Benim taktik anlayışım, ön taraftaki oyuncuları çok özgür bırakırım. Onlar özgür kaldıklarında gol kaçırdıkları zaman demek ki; doğru işler yapıyorlarmış ki o gol pozisyonlarına giriyorlar demektir. Kaçırmamayı öğrendikleri zaman mesele hallolacak. İnşallah herkesin çok umutla ve gururla izleyeceği bir Samsunspor izletmek istiyoruz. Ligi ilk 2 sırada bitirmemiz hayal değil. Şu anda ortada 45 puan var. Bu sene herkesin herkesi yendiği bir lig yaşıyoruz. Sonuncu takım birinci takımı da yenebiliyor. Onun için bu saatten sonra kaybı az olan takım bana göre hedefi tutturacak. Şu andaki birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü, beşinci ve altıncı takımlarda çok yer değişimi olacak. Hatta alt tarafta üst tarafa çok yakın. Onun için çok konsantreli ve dikkatli olmak zorundayız. Benim en büyük transferim şu anda çalıştığım futbolcu grubum. Zaten onlar başka takımda olsaydı, bizim transfer yasağımız olmasaydı, ben de o futbolcuları transfer etmek isterdim” şeklinde konuştu.