Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarından Samsun Canik Belediye, bugün kendi evinde Basketbolu Geliştirenler Derneği’ni (BGD) 75-59 yendi. Maçın ardından Başantrenör Mehmet Can Öztürk ve oyuncu Deniz Çolakoğlu değerlendirmelerde bulundu.
Oyuncularının özverili bir şekilde çalıştıklarını belirten Samsun Canik Belediye Başantrenörü Mehmet Can Öztürk, “Başkanımızda bizi her yönden destekliyor. Çok zor bir lig oynuyoruz. Tüm takımlar bence tüm potansiyelleriyle ligde mücadele etmeye çalışıyor. Ligde yabancı sayısı oldukça fazla olan bir lig. Her takımın en azından 6-7 tane yabancısı var. Biz de bu ligde var olup, elimizden geldiği kadar galibiyetler alıp en iyi yerde bitirmeye çalışıyoruz. Üst üste aldığımız mağlubiyetler bizi biraz üzdü. Fakat bu maç inşallah bizim çıkışımız olur. Devamını da getirip önümüzdeki maçlarda şimdi zorlu bir seriye giriyoruz. Haftada 2 maç oynayacağız. Yılbaşından sonra da ilk yarının son maçını burada Kıbrıs ile oynayacağız. Amacımız kazanabildiğimiz kadar galibiyet kazanarak ilk yarıyı iyi bir yerde bitirmeye çalışacağız. BGD takımı da oldukça çok güçlü bir takım. Kendilerine başarılar diliyorum” dedi.
Ayrıca Türkiye’yi EuroLig ve Euro Cap’ta temsil eden takımlara da Avrupa maçlarında başarılar dileyen Öztürk, onlardan final ve şampiyonluklar beklediğini söyledi.
Galip geldikleri için mutlu olduğunu belirten Samsun Canik Belediye oyuncusu Deniz Çolakoğlu, “Bizim için çok önemli bir maçtı. Bizi üst sıralara taşıyacak bir maçtı. Maça iyi başladık. Özellikle 3. periyodu ve devamında ikinci yarıyı çok iyi oynadık. Kırılma anında güzel bir şekilde paslaşıp, takım oyununu oynayarak güzel bir oyun sergiledik. Mücadelemiz takdire şayandı. Bundan sonraki maçımızı da kazanmak istiyoruz” diye konuştu.