1994 yılından bu yana Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılan “Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası” yarın Samsun’da başlayacak.
Turnuva 30 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında oynanacak. 2 farklı kıtadan 12 takımın mücadele edeceği turnuva 2005 yılından bugüne kadar U16 seviyesinde düzenleniyor. Samsun’un ev sahipliğini yaptığı müsabakalar Canik ilçesindeki Atatürk ve İlkadım ilçesindeki Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda oynanacak. Turnuva öncesinde bir araya gelen Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ile Basketbol İl Temsilcisi Ali Kemal Çimagil, özel bir otelde basın toplantısı düzenledi.
Bu turnuvanın Samsun’a güzellik katacağını belirten Basketbol İl Temsilcisi Ali Kemal Çimagil, turnuvadaki tüm sporculara ve takımlara başarılar diledi.
Böyle güzel bir turnuvanın Samsun’da düzenlenmesinde emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a teşekkürlerini ileten Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Güven Özyurt ise ilerleyen zamanda yeni turnuvaların da Samsun’da organize edilmesini istediklerini belirtti.
“BASKETBOL RESİTALİNİ CANLI OLARAK SEYREDECEKLER”
Açılış konuşmalarının ardından söz alan TBF Sportif Direktörü Akkaş, Samsun’da çok misafir bir şekilde karşılandıklarını belirterek, “Bu turnuva 19. kez düzenleniyor ve ilk defa Samsun’da düzenleniyor. 16 yaş grubunda yapılacak olan bu organizasyon dünyanın en büyük özel organizasyonu. Bu turnuvalar, geleceğin yıldızlarını görmek için çok önemli. Geçtiğimiz yıllarda Sakarya’da düzenlenen bir turnuvada Tony Parker, Dirk Nowitzki gibi dünyanın en büyük NBA yıldızlarını yer aldığı bir turnuvaydı. Bu turnuvada oynayan bazı oyuncuları birkaç yıl içerisinde gerek NBA’da gerekse Euroleague’de seyretme şansına sahip olacağız. Bu turnuvada ayrıca 20’ye yakın hakem sahada mücadele edip, FIFA kokartı almak için ellerinden gelen gayreti gösterecekler. 12 Dev Adam Spor Okulları’ndan 80’e yakın antrenörde bu turnuvaya katılacak. Turnuvanın son 3 gününde Kız Milli Takımımız’da bu turnuvada yer alacaklar. Bu süreçte Uluslararası katılımcılar da dahil olmak üzere yaklaşık 500’e yakın katılımcı Samsun’da olacak. Basketbol resitalini tüm basketbol severler Samsun’da canlı olarak seyredebilecekler. Samsun halkını bu zevkli maçları izlemeye davet ediyorum” dedi.
U15 Yıldız Erkek Türkiye takımı B Grubu’nda, Arjantin, Fransa, Karadağ, Sırbistan ve Ukrayna ile karşılaşacak
U16 Yıldız Erkek Türkiye takımı ise A Grubu’nda, Almanya, Bulgaristan, Letonya, Litvanya ve Slovenya ile karşılaşacak.