TÜRKİYE İNCİRLİK ÜSSÜNÜ ABD'ye KAPATACAK MI?

Amerikanın açık şekilde terör örgütlerine destek vermesi ve İncirlik üssünün de bu destek için en önemli merkez olarak kullanması tüm vatandaşlarımızın kanına dokunan ve hayretle izlenen bir durum.

Son olarak bugün ABD dışişleri bakanlığı sözcüsü Mark Toner resmi ağızdan bir açıklama yaparak herkesi şoke etti.

Toner , günlük basın toplantısında AA muhabirinin Suriye’de siyasi geçiş dönemine ilişkin sorularını yanıtladı.

Toner, Suriye’deki iç savaşın sona ermesi için Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğündeki çözüm arayışlarının "tek çözüm" yolu olduğunu düşündüklerini belirterek, "(Barış görüşmelerinde) Kimin yer alacağı, ilgili gruplara ve Suriye halkına kalmış." değerlendirmesinde bulundu.

Toner, terör örgütü PYD’yi işaret ederek, "Suriyeli Kürtler de bu sürece dahil olmalıdır." diye konuştu.

"PYD'nin masada yer alabileceğini mi söylüyorsunuz?" sorusu üzerine ise Toner, "Bizim düşüncemize göre bir noktada onlar da bu sürecin bir parçası olmalıdır." dedi.

"PYD'NİN SESİNİN DUYULMASI GEREKİYOR"

Toner, "PYD sahada temsiliyeti olan bir grup. Suriye'deki uzun vade çözüm arayışlarında da seslerinin duyulması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Ayrıca Toner, ABD’nin terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD’nin silahlı kanadı YPG’ye silah vermediği yönündeki sözlerini de tekrar etti.

ABD dışişleri bakanlığı ısözcüsünün bu açıklamalarından sonra hala terör örgütüne silah sağlamak ve toprak kazandırmak için kullanılan İncirlik Üssünün ABD terör destekçilerine kullandırılıp kullandırılmayacağı merak ediliyor.
brthaber.com
analiz haber T. Merdoğlu