Reuters : IŞID dedi.


Doğrulanmaya muhtaç bir iddia


Reuters haber ajansının IŞID olarak açıkladığı terör eylemninin sorumlusunun bir bildiri ile eylemi üstlendiği iddia edildi.

reuters benzer haberinde pkk ve türevleri olan terör örgütlerini IŞID ile mücadele eden örgütler olarak lanse etmeye ve Türk hükümetinin bunlara karşı olduğuna dikkat çekti.

Haberinde onlarca çelişki ve kirli algı operasyonuna imza atan reutersin, natonun sözcülüğünü yaptığı haber içeriğinden açıkça belli oluyor

brthaber.com

reutersin yaptığı algı haberinin çevirisi aşağıdadır.

28 Aralık'ta İslam Devletini destekleyen Nashir Medya Vakfı, sempatizanları tatil döneminde Avrupa'da saldırılar düzenlemeye ve "havai fişeklerini patlayıcı kemer ve aletlerle değiştirmeye ve şarkılarını ve alkışlamalarını ağlamaya ve ağlamaya" çağırdı. .

Bir ay önce, İslam Devleti'nden bir sözcü, taraftarları "laik, mürted Türk hükümetini" hedeflemeye çağırdı.

Türkiye son haftalarda tekrarlanan saldırıları görmüştür. 10 Aralıkta, İstanbul'daki bir futbol stadyumunun önünde patlayan Kürt militanlardan iki bomba 44 kişiyi öldürdü.

Bir hafta süren bir merkezde Kayseri'de görevli askeri personel taşıyan bir otobüste patlayarak en az 13 asker ve 56 kişi yaralandı. Erdoğan ayrıca Kürt militanları sorumlu tuttu.

"Aleppo'yu unutmayın" ve "Allahu Akbar" diye bağıran bir görevli polis memuru 19 Aralık'ta Ankara'da bir konuşma yaparken Rusya'nın Türkiye büyükelçisi vurularak öldürüldü.

Haziran ayında İstanbul'un ana Atatürk havalimanına silahlı saldırı ve üç şüpheli İslamcı devlet militanı tarafından yaklaşık 45 kişi öldü ve yüzlerce kişi yaralandı.