Fırat Kalkanı'ndan gelen acı haber sonrası Ankara'da Alarm 

Fırat Kalkanı harekatını yürüten askerlerin Esad güçleri tarafından vurulduğunun açıklanmasının ardından Ankara alarma geçti. 

Fırat Kalkanı'ndan bu sabah acı haber geldi. Suriye rejimine ait uçaklar El Bab'ı kuşatan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerine destek veren  Türk askerlerini vurdu. Saldırıda 3 asker şehit olurken 10 asker ise yaralandı. Saldırı sonrası Ankara alrama geçti. Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı'nda El  Bab bölgesindeki Türk askerlerine yapılan saldırıya ilişkin Milli Savunma Bakanı  Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı telefonla arayarak  bilgi aldı.  Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, Fırat Kalkanı  Harekatı'nda El Bab bölgesindeki Türk askerlerine yapılan saldırıyla ilgili Bakan  Işık ve Orgeneral Akar ile telefonla görüştü. Yıldırım, askerlerin durumu ve harekata ilişkin Işık ve Akar'dan bilgi  aldı.

Geçen Yıl 24 kasım öğretmenler gününde yine bir provakasyonla RUS Uçağı düşürülmüştü. Bu olaydan sonra ülkemiz çok ciddi sıkıntılarla karşılaşmıştı.
Şimdi de benzer şekilde Türkiyenin Suriye ve Iraka müdahalesini engellemek için provokatif bir şekilde operasyonda yer alan askerlerimize uçakla saldırıldı.
Saldırının Esed mi, Rus mu, ABD uçağı mı olduğu henüz netlik kazanmadı.

brthaber.com