Tekkeköy Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hasan Togar, ilçenin farklı noktalarında devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. Togar, açılışına sayı günler kalan ve içerisinde havuz, sauna, tuz odası, buhar odası, masaj odası ve şok havuzu bulunan Osmanlı Hamamında incelemeler yaptı.

İLÇEMİZE DEĞER KATACAK

Söz verilen tüm projelerin bir bir tamamlanıp, ilçe halkının hizmetine sunulduğunun altını çizen Başkan Togar, “Verdiğimiz sözleri yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Herkes konuşur bizler yapar ve hizmete sunarız. Bazılarının hayal bile edemeyeceği hizmetler, projeler bugün Tekkeköy halkı ile buluştu. Osmanlı hamamı projemiz ilçemize birçok farklı alanda kazanım sağlayacak ve Tekkeköy ilçemizde yıllarca önce var olan, zamanla kaybolan bir eserin tekrar canlanmasını sağlayacak. Geçmişte ilçemizde bir hamam varmış, zamanla yok olmuş. Hamamlar biz Türklerin kültürü ile özdeşleşmiş yapılardır. Hamamımız sadece yıkanılan yer olarak görülmemeli. Burası aynı zamanda şifa kaynağı ve kültürel, sosyal paylaşımların yapılacağı, örf ve adetlerin yaşatılacağı yerlerdir. Bunların dışında yine yerli yabancı birçok insanın dikkatini çeken ve turizm yönünden büyük önem taşıyan yapılardır” diye konuştu.

YÜZDE 97’Sİ TAMAM

Osmanlı Hamamı hakkında kısa bir bilgi veren Başkan Togar, "Hamamımız ilçemizin tam orta noktası sayılan her yönden ulaşımın kolaylıkla sağlanabileceği 19 Mayıs Mahallemiz sınırları içerisinde yer alıyor. Etrafında 4 bin 500 metrekare yeşil alanı bulunan ve Osmanlı mimarisi ve motifleriyle süslenerek yapılan hamamımızın yanına bir de 300 metrekarelik açık yüzme havuzu inşa edeceğiz. Hamam projemizin inşaat alanı bin 100 metrekare olup, karşısında 2 bin metrekare açık otopark yer alacak. İlçemizin en merkezi konumlu mahallesinde hayata geçireceğimiz Osmanlı Hamamı ile bölgemizdeki önemli kültürel, sosyal ve sağlık yönünden bir eksikliği daha gidermiş olacağız. Hamamımızın yüzde 97’lik kısmını tamamladık. Ustalarımız bir an önce bitirilmesi için elinden geleni yapıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde hamamımızın çevre düzenlemesini de tamamlayarak hizmete açacağız” şeklinde konuştu.