Tekkeköy’de yaşayan herkesin başta Çanakkale olmak üzere ülkenin dört bir yanında merak ettikleri, gezip görmek istedikleri yerlere ücretsiz gezi turları düzenlemeye başladıklarını ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ‘‘Her zaman gerçekleştirmeyi arzuladığımız bir sözümüz bir hayalimiz vardı. Bu ilçede yaşayan ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim öğretim gören tüm çocuklarımızın, tüm vatandaşlarımızın ecdadının destan yazdığı toprakları Çanakkale’yi görme imkanı sağlayacağız diye. Şimdi o sözümüzü o hayalimizi gerçekleştiriyoruz. Öncelikli hedefimiz çocuklarımızı gençlerimizi bu ülkenin 15 Temmuzda da yaşadıkları ile birleştirerek bu ülkenin kazanımlarıyla bu ülkenin bir vatan bir millet nasıl olduğunu bayrak, millet, vatan kavramlarının ne kadar önemli olduğunu anlatmak öğretmek için Çanakkale gezileri düzenliyoruz.  Bu ilçede yaşayan tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine Çanakkale’de yaşanan destansı mücadeleyi anlatabilmek, yaşatabilmek ve o toprakları görmelerini sağlayabilmek için bu gezilerimiz çok önemli. Her Türk evladının ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten o kahramanlık destanının tarih sayfalarına nakşedildiği toprakları görüp o havayı teneffüs etmesi, içinde yaşaması geleceğimiz içinde büyük önem taşıyor. İşte bizde bu bilinç içinde hareket ederek böyle bir projeyi hayata geçirdik’’ dedi.


Herkes istediği, merak ettiği yerleri gezip görebilecek

Tekkeköy’de yaşayan birçok insanın İlçe veya Samsun sınırları dışına çıkma fırsatı bulamadığını söyleyen Başkan Togar, ‘‘İlçemizdeki birçok vatandaşımız bırakın Samsun’a gitmeyi köyünden, mahallesinden dışarı çıkma imkanı bulamamış durumda. Bu otobüsü kiralamaktaki bir başka gayemiz de sadece gençlerimiz, öğrencilerimizle ve çocuklarımız ile sınırlı değil. Ömürleri boyunca köylerinden çıkıp bir başka şehre gidemeyen farklı yerleri görmeyen vatandaşlarımız var. İşte bu vatandaşlarımız içinden yolculuk yapmaya sağlığı müsaade eden yaşlılarımızı belki bir Konya’yı belki bir Çanakkale’yi belki bir Bursa’yı bu otobüs vasıtası ile gezdirip, oraları gösterebilmeyi amaçlıyoruz. Yine özellikle hanımlarımızın, bacılarımızın, analarımızın, kardeşlerimizin Ülkemizin çeşitli yerlerini gezip görmelerini sağlayacağız.

İlimizi tanıtmak öncelikli hedefimiz

Gezi turlarının başka şehirlerin yanında Samsun’un ilçelerine de olacağını dile getiren Togar, ‘‘Düzenleyeceğimiz turlarımız şehiriçini de dahil ediyoruz. Samsun’umuz birçok tarihi, turistik ve doğa güzelliğe sahip. Birçok insan bu muhteşem güzellikleri hiç görmemiş sadece duymuş. Bizde ilimizin zenginliklerini de tanıtalım, gezdirelim diye isteyen gruplarımızı ilimizde gezdireceğiz. Mesela Bafra’daki kuş cenneti, Vezirköprü’nün kanyonunu, Ayvacık’ın o muhteşem doğası gibi yerlere gezi turları düzenleyeceğiz. Tekkeköy’de yaşayan bütün insanların merak ettikleri yerleri gezdirip, göstermekle alakalı toplumsal bir hizmeti yerine getirdik. Kiraladığımız bu otobüsümüz ile anlaşmamız sadece bizlere bu hizmeti verdiği sürece yolculuğa çıktığı sürece bizden kira ücreti alabilecek. Bu otobüsümüzün de hizmet vermeye başlamasıyla gezi programlarımız için kullanabileceğimiz ikinci bir otobüsümüze de sahibi olduk. Böyle bir hizmetin, böyle bir ulvi görevin yapılmasına inanan kanat getiren bir belediye başkanı olarak inşallah insanlarımızı Türkiye’nin hem tarihi ve doğal zenginliklerini hem de bu ülkenin nasıl vatan toprağına dönüştürüldüğü ile alakalı tarihi anımsatmış ve yaşatmış olacağız’’ şeklinde konuştu.