Bulunduğu konum itibarıyla ilçe merkezinde işyerleri ve yerleşimin alanları alçakta kalan Tekkeköy’de aşırı yağışlar sonucu ortaya çıkan taşkın ve su baskınlarına karşı sürdürülen çalışmalar sonuç verdi.

Tekkeköy Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu tespitler ve çalışmalar neticesinde aşırı yağmurlarla oluşan birçok sorun ortadan kaldırıldı. Örümcek ağı gibi ilçenin dört bir yanındaki kanalizasyon ve yağmur suyu hatları ile daha önceden yaşanan birçok sıkıntı artık yaşanmayacak.

Tekkeköy’ün en büyük ve en kapsamlı alt yapı atağının iki yıllık süre içerisinde gerçekleştirildiğini ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ‘‘İlçemizin kabusu olan aşırı yağışların neden olduğu olumsuzlukların yaşanmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle eğimli bölgelerden ilçe merkezine doğru çıkan tüm yollarımızın üzerine su ızgaraları konuşlandırdık. SASKİ ile koordineli bir biçimde yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde belirlenen noktalardaki sorunları anında çözdük. Yağmur sularının toplanıp birleşerek aktığı yerlere gerekli altyapı araç gereçleri yerleştirildi. İlçe merkezinin neredeyse tamamının alt yapısı tamamlandı. Yeni yaptığımız yolların kenarlarına ızgaralar koyarak yağmur sularının birikmesini önledik.  Aşırı yağışlarda su baskınlarının önüne geçmek için, Şeyh Yusuf Zeyyüddin Caddemize SASKİ tarafından 600’lük yağmur suyu hattı döşendi. Önceki dönemlerde vatandaşlarımız ilçe merkezinde ve çevresinde aşırı yağmurlar sonucu ortaya çıkan tabloyu çok iyi biliyorlar. Şimdi esnafımız ve vatandaşlarımız derin bir nefes aldı. Birçok vatandaşımız bizlerle iletişime geçerek bu konuda teşekkürlerini ilettiler. İki yıl içinde SASKİ tarafından ilçemizde yaklaşık 10 milyon liralık alt yapı yatırımı gerçekleştirildi. Bu yıl içinde de üç milyon liranın üzerinde bir alt yapı çalışması sürdürülüyor’’ dedi.

Taşkın, su baskını ve sel gibi doğal afetlerle mücadelenin SASKİ’nin yanında DSİ İle yürütülen çalışmalarla sürdüğünü söyleyen Başkan Togar ‘’Yine ilçemiz çevresindeki derelerde ıslah edilmeye başlandı. Büyükşehir Belediyemiz, DSİ ve Tekkeköy Belediyemizin paralel ve koordineli çalışmaları ile  ilçemizdeki derelerde ıslah edecek. Geçtiğimiz günlerde derelerin ıslahı ile ilgili bir protokolde imzaladık. Ayrıca Tekkeköy merkezdeki Arkeoloji vadisinden Lojistik köye doğru akan deremiz ıslah edilirken turizme kazandırılacak. Dere tabanı ve duvarları doğal taş elementleri ile kaplanacak. Dere üstünde yapay göletler oluşturulacak. Alanın kenarlarına vatandaşların oturacakları banklar ve kamelyalar yerleştirilecek. Yürüyüş parkurları, bisiklet yolları ve aydınlatması ile herkesin gezip görmek isteyeceği, vakit geçirecekleri eşsiz bir alan ortaya çıkacak.  

İlçemiz genelinde yapılan tüm çalışmaların yanında altyapı çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a ve SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu’na şahsım ve ilçem adına teşekkür ederim’’ şeklinde konuştu.