Samsun'un Terme ilçesinde 15 Temmuz darbe gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara davet etmesine rağmen, şuan FETÖ'den tutuklu bulunan Terme eski ilçe Kaymakamı İlyas Gün, Terme Belediyesi önünde toplanan vatandaşlara "Herşey kontrol altında evlerinize dönün" çağrısı yapmıştı.

MHP Terme İlçe Başkanı Oğuz Pamuk ise bu çağrı sonrası yaptığı açıklamada Kaymakam İlyas Gün'ün Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve siyasi parti temsilcilerinin o gece aldıkları ortak karar doğrultusunda vatandaşlara evlerine dönme çağrısında bulunduğunu gündeme getirmişti.

 15 Temmuz darbe gecesi Terme halkına evlerine dönme çağrısını yapan FETÖ'den tutuklu Kaymakam İlyas Gün'ün bu konuşmasına ise Terme Belediye Başkanı Kul'un tepki göstermeden gülümseyerek dinlediği ortaya çıkmıştı. Kul, ayrıca MHP İlçe Başkanı Oğuz Pamuk'un gündeme getirdiği 'Ortak Karar alındı' şeklindeki açıklamasını ise yalanlayarak Kaymakam Gün'ün kendi insiyatifinde konuşma yaparak vatandaşlara evlerine dönme çağrısında bulunduğunu öne sürmüştü.

Şenol Kul'un ortak karar alındığı iddiasını yalanlamsı üzerine MHP Terme İlçe Başkanı Oğuz Pamuk bu seferde, "Terme Kaymakamımız görevden alınmış, görevden alınması 15 Temmuz gecesi yapılan vatandaşlara evlerinize gidin çağrısıyla alakalı ise o kararı o gece siyasi irade aldı. Açıklama son konuşmacı olarak Kaymakam beye kaldı. Sözün arkasında durmak gerek" açıklaması yapmıştı.

İçişleri Bakanlığı'nın 15 Temmuz gecesi alındığı gündeme gelen ortak karar iddiası ile ilgili Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'a soruşturma açtığı ve 15 Temmuz gecesi yaşananlar için savunma istediği öğrenildi.