Esed’le ABD İşbirliği :Halep’te ABD koruması

Amerika altıncı yılına giren Suriye krizinde ilk kez Esed’e doğrudan destek verdi. Muhaliflerin rejim kuşatmasını yarma operasyonu başlattığı Halep’in kuzey bölgesinde rejim güçleri, ABD korumasında 6 köyü DAEŞ’ten geri aldı. Esed-PYD-ABD ittifakı Fırat Kalkanı operasyonuna misilleme olarak bölgede terör koridoru oluşturmak istiyor.

Muhaliflerin Güneyden kuşatmayı yarma operasyonu başlattığı Halep'te kuzey bölgesinde Esed Ordusu ABD korumasında 6 köyü DAEŞ'ten geri aldı. Halep Şeyh Maksut'ta bulunan PYD milislerinin de katıldığı operasyona ABD yogun hava desteği veriyor. Suriye Ordusu ve PYD ittifakı Türkiye - ÖSO güçlerine paralel hatta El Bab yönünde ilerliyor.

6 KÖY EL DEĞİŞTİRDİ

Türkiye destekli ÖSO birliklerinin de ilerlediği El Bab hattında, PYD ve Esed ortaklığı ile başlayan saldırı ile Hasacık, Tel Süsin, Vahşiye, Feyfin, Kefer Karis, Maaret el Muslimiye, el değiştirdi. Türkiye destekli ÖSO birliklerinin de ilerlediği El Bab hattında PYD ve Esed ortaklığı ile başlayan saldırı ile Hasacık, Tel Süsin, Vahşiye, Feyfin, Kefer Karis, Maaret el Muslimiye köyleri el değiştirerek Esed-PYD kontrolüne girdi.

ÖNCE PYD SONRA REJİM SAHİPLENDİ

Kuzey Halep'te ele geçirilen köyler konusunda ilk açıklama PYD'den geldi. Akşam saatlerinde ise Şam rejimi El Bab yönünde ele geçirilen köylerin PYD ile birlikte ele geçirildiğini ve kendi kontrollerinde olduğunu açıkladı. Şam'dan yapılan açıklamada ayrıca El Bab konusunda PYD ile çok daha yoğun işbirliğine gidileceği belirtildi.

Kaynak Yeni Şafak

*** 
Peki bu operasyonda ESED varsa RUSYA yok mudur? Bu soruya kimse hayır diye cevap veremez. Çünkü 5 yıldır Esed ile birlikte bölgede hakimiyet kurmaya çalışan Ruslar ki halen Esedin tüm korumsasın onlar sağlıyor, kesinlikle ABD ile de gizli işbirliği içerisinde hareket ediyor.

Rusların çift taraflı oyunu sadece onlara mahsus değil. İran'da hem ABD hem Ruslarla ittifak yapıyor.
Sonuç olarak görünen o ki, şiiler, zerdüştler, hristiyanlar topyekün birleşmiş ve sünnilere saldırıyor. 

brthaber T.M.