Çizmenin Dış işleri bakanı REST çekti

Gentiloni, "Erdoğan bu tehdidini uygulamaya koyarsa, sorumluluğunu da üstlenir. Biz bunu dikkate alacağız." restini çekerek

"Ortak çıkarımız, kapıyı açık tutmak ya da en azıdan aralık bırakmaktır" 
dedi.


Gentiloni, “Türkiye, saldırı altında olan bir ülke, bir darbe girişimine maruz kaldı ve her gün terör tehdidi altında.

Ancak bu, HDP milletvekillerini tutuklanmaya kadar götüren dokunulmazlıkların kaldırılması gibi bazı kabul edilemez şeyleri meşrulaştıramaz"
 görüşünü dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile AB arasında yürütülen üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasının AB tarafından önerilmesinin ardından, 

"Verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Kapıkule'ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz, 'Acaba Türkiye sınır kapılarını açarsa ne yaparız?' demeye başladınız. Bana bak, eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır bunu da bilesiniz"
 açıklamasını yapmıştı.

İŞLER KIZIŞIYOR

Almanya, Avusturya ve Fransa'dan sonra İtalya'da Türkiye'ye rest çekti. Avrupalı muhataplar belli ki geri adım atma niyetinde değiller. Türkiye eğer bahsettiği gibi kapıları mültecilere açarsa Avrupanın vereceği cevap merakla bekleniyor.

Ne yapabilirler ki, yapmadıkları ne kaldı?

Teröristleri Avrupa'da besliyorlar, Türkiye'ye vize uygulamaya devam ediyorlar, 59 yıldır ülkemizi kapı bekçisi yaptılar, Gümrük birliği anlaşmasından kazanan hep onlar oldu, Terör örgütlerine kucak açıyorlar, iade etmeleri gereken suçlulara dair uluslararsı anlaşmaları hiçe sayarak ihlal ediyorlar, Fetö ve PKK gibi örgütlere yardım ve yataklık ediyorlar, Kendi ülkelerinden ortadoğuya deaş teröristlerinin gitmesine göz yumuyorlar, ülkelerinde ırkçılık ve şovenizm yapıyorlar, islam düşmanlığını devlet politikası haline getirip, islam ile terörizmi eşleştirme algısı oluşturuyorlar, hiçbir müzakereci ülkeye diretmedikleri ilave maddeleri Türkiyeye direterek birliğe tam üye olarak girmemizi engelliyorlar, Fransa, Avusturya gibi ülkelerin en yetkili isimleri tarafından Türkiyenin ASLA Avrupa Birliğine giremeyeceği açıklamalarını yapıyorlar. Bunlar yaptıklarının sadece bir kısmı.

Daha ne kaldı geriye yapmadıkları, savaş mı ilan edecekler bize, galiba bir bu kaldı diyeceğim ama onu da örtülü şekilde yaptılar zaten. Ülkemizde pkk ve dhkpc gibi terör örgütlerinin tam destekçisi olarak 35-40 yıldır terör estiriyorlar ve ülkemizi bölmek için örtülü bir savaş yürütüyorlar. Teröristlerin ellerindeki silahları veren, maddi destek, eğitim desteği ve hatta eleman desteği sağlayan, elimizden kaçanları koruyan, tedavi eden AVrupa. Ülkemizde kimi siyasi partileri VAKIF adı altındaki ajan kurulışları vasıtasıyla kontrollerinde tutup parasal destek sağlayan, propaganda desteği ve istihbarat desteği veren Avrupa. Zaten savaşıyor.

Ne kaldı yapmadığın, ne kaldı içine etmediğin?

Eyy Avrupa, Adam olaydın da Türkiye gibi fikri hür, vicdanı hür, genç-dinamik bir ülkeyi birliğe katarak İNSAN
 olmanın mutluluğunu yaşayaydın da.

Gastro Haber
T.M.