KASETLE GELİP KASKET OLMAK İSTEMİŞTİ.

Yakın geçmişte, 2010 yılında , chp nin o günkü genel başkanı Deniz Baykal'a kurulan KASET komplosu ile genel başkanlığa GETİRİLMİŞTİ.

Onu getirenler kasetle getirmişti ama istedikleri ikinci bir ECEVİT çıkarmaktı. Ecevitin KASKETİNİ başına geçirdiler ama para etmedi. Kasetle gelip kasket olunmuyordu.

Dünyayı yönetenler dizisi hepimizin malumu. DÜnya üzerinde hegamonya kuran bir grup ne idüğü belirsiz, her bölgeyi ve her milleti kendi içinde yönetmek için stratejiler geliştirmiş durumda.

Türkiye'yi de idare edebilmek için çeşitli yol ve yöntemler geliştirdiklerini biliyoruz. Bunlardan belki de en önemlisi Fetö denilen yapı idi. Ama bu hegamonlar sadece onunla yetinmiş değil. Daima ikinci üçüncü planları mevcuttur. CHP de onların atış sahasında ve cumhuriyetin kuruluşundan beri var olan bu partiyi ele geçirmek de Türkiye'de söz sahibi olmak ve dilediği zaman burada olup bitene müdahale edebilmek anlamına gelmektedir.

Bugün Fetö gibi yapılarla birlikte hareket eden pkk, dhkpc vesair terör örgütlerinin yanı sıra fetöcülere toz kondurmayan bir chp üst yönetiminin varlığı da aynı merkezden emir aldıklarının çok açık bir göstergesi olsa gerek.

CHP nin yazık ki genel başkanı konumunda olan kişi, bugün tıpkı neoconların gezi olaylarında Türkiye'de, Mısır darbesinde, Ukrayna krizinde, Irak'ta, Suriye'deki etnik ve mezhepsel çatışmalarda ve son olarak da Amerikada Trump'ın seçilmesinin ardından, kullanılan benzer argümanları kendisine siyasi slogan olarak seçmiş durumda.

Cumhuriyet halk partisinin gerçek sevenleri bir an önce bu gidişe bir önlem alabilmelidir. Aksi halde sahip oldukları bu köklü parti ellerinden kayıp gidiyor. Tıpkı Cumhuriyet gazetesinin ele geçirilmesi gibi, CHP de ele geçiriliyor.

***


Daha Bugün 


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Başkan demeyelim de partili cumhurbaşkanı diyelim diyorlar. Bizi temsil etmez" dedi.


BAŞKAN DEMEYELİM DE PARTİLİ CUMHURBAŞKANI DİYELİM DİYORLAR

"Cumhurbaşkanları tarafsızlık üzerine yemin ederler. Namusum ve şerefim üzerine and içerim diye yemin ederler. Niçin? Herkesi temsil etsin diye. İşçiyi, işveren, esnafı; herkesi temsil eder. Devlet organlarının uyumlu çalışmasını gözetir. Bir uyuşmazlık çıktığı zaman çağırır, uyumu sağlar. Tarafsızlık bu yüzden önemlidir. Şimdi bunu değiştiriyorlar. 'Başkan demeyelim de partili cumhurbaşkanı diyelim' diyorlar.

BİZİ TEMSİL ETMEZ

CHP olarak bizi temsil etmez. Abdullah Gül, Ahmet Necdet Sezer, Süleyman Demirel bizi temsil ediyordu. başkanlık sistemine geçerseniz rejimi değiştirirsiniz. Bu kadar basit.

GastroHaber- Tolga Merdoğlu

 

Ne güzel Söylemiş Ziya Paşa

Erbâb-ı kemâli çekemez nakıs olanlar

Rencide olur dîde-i huffâş ziyadan

...

...

Âyînesi iştir kişinin lâfa bakılmaz

Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde

...

...

En ummadığın keşf eder esrâr-ı derûnun

Sen herkesi kör âlemi sersem mi sanırsın

...

...

Allah'a sığın şahsı halimin gazabından

Zîrâ yumuşak huylu atın çiftesi pektir

...

...

Bed-asla necâbet mi verir hiç üniforma

Zer-dûz palan ursan eşek yine eşektir

...

...

Nush ile yola gelmeyeni etmeli tekdir

Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötekdir

...

İdrâk-i meali bu küçük akla gerekmez

Zîrâ bu terâzû o kadar sıkleti çekmez