SÜPERMEN REKTÖR
Gümüşhane Üniversitesi rektörünün yedi fakültenin dekan vekilliğini yürütmesi tartışılırken Pamukkale Üniversitesi’ne vekâleten atanan rektörün 16 fakülteye dekan, 3 yüksekokul ile 2 enstitüye de müdür vekilliği yaptığı ortaya çıktı.

Hürriyet'ten Gülseven Özkan'ın haberine göre, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi ardından 1577 fakülte dekanının istifasından sonra YÖK, çoğunlukla vekaleten görevlendirme yaptı, bazılarında asaleten atamalar da oldu. Bazı rektörler dekan vekilliğini üstlenirken ortaya ilginç tablolar çıktı.

BİR ADAMA 22 KOLTUK DAR GELİYOR

Gümüşhane Üniversitesi’nde rektörün 7 fakültenin de dekan vekilliğini üstlenmesi konuşulurken Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ rekoru elinde tutuyor. Kendisi de vekil Rektör olan Prof. Dr. Bağ, 16 fakültenin dekan vekilliğini yürütürken, aynı zamanda 3 yüksekokul ve 2 enstitünün de müdür vekili.

SÜPER ADAMLARIN ÜLKESİNDE HİPER İŞLER
Ticaret odalarından da süper adamlar çıkıp 5-10 osb yönetenlerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama tek gerçek var. Bu iş dünyanın başka yerinde milletin gözünün içine baka baka yapılamaz. Adamı yerler. Kimse emeğini hakkını başkasına peşkeş çektirmez, Türkiye hariç. 

SÜPER PROJE OKULLARI
Proje okulu diye tabir edilen bir durum çıktı ortaya. Türkiyenin en yüksek puanla öğrenci alan liseleri bunlar. Bu liseler devlet lisesi. milli eğitim bakanlığına bağlı. O okullara giden çocuklar Türkiye cumhuriyeti vatandaşı ve ebebeynleri vergi mükellefi. Bu süper proje okullarının 1-2 yıldır çökertilmeye çalışıldığını hepiniz duymuşsunuzdur. Milli eğitim bakanlığnın neden vatandaşlarını cezalandırdığını herkes soruyor ama kapı duvar olmuş bakanlıktan cevap veren yok. Okullar bakımsız, tuvaletleri bile veliler yaptırıyor, tüm özel okullara dahi kitaplar verilirken en geç bu okullara veriliyor ve çoğu zaman eksik. Okullarda olmasa gereken asgari güvenlik şartları sağlanmıyor, 3 bin kişilik okullarda 1 tane hademe mevcut. En son olarak da bu okullarda görev yapan deneyimli öğretmen kadroları dağıtılıyor.

İMAM-HATİP OLMAK İSTEMEYENİN EĞİTİM HAKKI KISITLANIYOR MU?
Vatandaşlar açık açık konuşuyorlar atık. İmama hatipler beş yıldızlı otel gibi ve tüm devlet imkanlardan azami derecede yararlandırılıyor. Herkesi imamhatipli yapma projesi mi bu proje okulları? Bu PROJE tek tip adam yetiştirme projesi olmasın? diye soruyor insanlar.
Haksızlar mı?

KÖPRÜ-TÜP GEÇİT-OTOYOL
Proje konusu gündeme gelince tabi en çok da Türkiyenin son yıllardaki yatırımları gündeme geliyor. Finansmanı dış kaynaklı olarak hayata geçirilen son dönem projeleri vatandaşın sırtına ek ne kadar külfet getirecek ve ne süre ile bu külfet taşınacak? BU soruların cevabının parayı ödeyecek olan vatandaşla paylaşılması faydalı olur. Neticede vatandaş bütçesini ona göre ayarlamalı. 1300 TL ücret alan vatandaş, siftahsız kapatan esnaf, kamyon şoförü, THY ile rekabet eden otobüs şirketleri........... Herkes merak ediyor. Kaç para ve kaç taksit ????

Gastro Haberler... Tolga Merdoğlu