CUMHURBAŞKANINDAN 2000 YILLIK HAYKIRIŞ

Bazı uzmanların ağzından  "Musul merkezine girmeye kalkarsa bunları durduracak herhangi bir güç yok." denen 30 bin Haşti Şabi milisleri için "Gelecekleri Varsa Görecekleri De Var" dedi.
Reis-i Cumhur ; “Musul Arap ve Türkmenlerin yaşadığı, ağırlıklı olarak Sünnilerden oluşan bir bölgedir. Şimdi bize burada bir Sünni – Şia savaşı olmaması lazım diyorlar. Senin Bağdat dediğin nedir? Tamamen Şia’dan oluşan bir ordudan ibarettir. Biz Musul’un kaderini onlarla mı konuşacağız?” dedi.

BİZİ BURADA TEZGÂHA GETİREMEZSİNİZ
Resi-i Cumhur ; “Amerikalı dostlarımıza hep bunu söylüyoruz. Bizi burada tezgaha getiremezsiniz. Biz sizinle NATO’da birlikte miyiz? Birlikteyiz. Sizin Irak’la NATO’da ortaklığınız var mı yok. Afganistan dediniz size Irak mı geldi? Biz geldik. Hala orada sizinle birlikte mücadeleyi biz yürütüyoruz. Peki burada terör örgütlerine karşı niçin birlikte değiliz de başka terör örgütlerini yanınıza alıyorsunuz? Türkiye arazide olacak. Musul operasyonunda bölgedeki Arap ve Türkmen aşiretleri Türkiye’nin yanlarında olmalarından memnuniyetlerini iletiyorlar” dedi.

MİSAK-I MİLLİ VURGUSU
Yeni nesil bir şeyi çok iyi bilmeli Misak-ı Milli nedir? Eğer bunu anlarsak Irak'taki Suriye'deki sorumluluğumuzun ne olduğunu anlarız. Eğer bugün Musul'da bizim sorumluluğumuz var hem masada hem arazide olacağız diyorsak bunun bir sebebi var. Bunu durup dururken söylemiyoruz. Benim burada tarihi sorumluluğumuz var, biz burada olacağız. Bugün diplomatik görüşmeler yürüyor. Ve araziye yönelik hazırlıklarımız devam ediyor. Sabrettik sabrettik sonra 14 yaşında bir çocuğu canlı bomba olarak patlattılar. 56 vatandaşımız şehit oldu. Dedik artık bitti bu iş. Hazırlıklarımız vardı. ÖSO ile beraber Cerablus'a girdik. DAEŞ’i süratle oradan attık. Cerablus halkını Cerablus'a yeniden yerleştirdik.

TÜRKİYE FIRAT KALKANINDAN SONRA DİCLE KALKANINA BAŞLIYOR.
Hedef tabi ki istikrarlı tam bağımsız bir IRAK ve aynı şekilde bir Suriye.
Bunun için Türkiye elini değil gövdesini taşın altına koydu.

Bekle bizi Ey Musul
Geliyoruz Çaldıran’dan Usul Usul….

Irak ve Suriye’de ABD ve müttefiklerinin oynadığı oyun yeni değil. 1914 de başlayan 1. Dünya savaşının neticesinde 1918 de işgal ettikleri bugünkü Irak ve Suriye topraklarını yeniden şekillendirmeye çalışıyorlar.

Büyük İsrail projesinin önünü açmak için sahayı boşaltıyorlar. Çoluk çocuk demeden, kan ve gözyaşı selinde kahkaha atıyorlar.
Ehli sünnet İslamı, şia ile kuşatıp bir nevi maşa kullanarak yok etme planı içindeler. Her şey apaçık bir gerçek. Hem göz görüyor hem zihin. 
Şimdi nasıl Dabık, El-Bab ve Halep vazgeçilmezse, Musul, Sincar, Telafer de vazgeçilmezdir.
Türkiye’nin güvenliği o sahalarda başlamaktadır. 2014 de yapılması gereken operasyonlar biraz gecikmiş olsa da bir an önce yapılmalıdır. 
Artık Musulu ve kerkükü GERİ ALMA zamanı geldi. bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. sadece bizim olanı geri almalıyız. ve orada yaşan dindaş ve soydaşlarımızın güvenliğini sonsuza dek sağlamalıyız. birlikte kalkınma için daha iyi bir fırsat göremiyorum.

Tekme atan Macar kameramana ödül !

Sığınmacılara tekme atıp çelme takarken görüntülenen kadın kameraman Petra László ödül aldı.
Macaristan'ın Röszke şehrinde geçen yıl polis çemberinden kaçmaya çalışan sığınmacılara tekme atıp çelme takarken görüntülenen kadın kameraman Petra László, eşiyle birlikte hazırladığı bir belgeselden ötürü Lakitelek Belgesel Film Festivali'nde özel ödüle layık görüldü.
BBC Türkçe'nin haberine göre, geçen yıl yaşanan olaydan sonra aldığı tepkiler ve tehditler yüzünden ailesinin ve çocuklarının hayatının tehlikede olduğunu söyleyip ortadan kaybolan Macar kameraman, çalıştığı N1 televizyonundan da kovulmuştu.

Bu kameramana “en şerefsiz basın mensubu” ödülünü bizzat vermek isterdik değil mi?

RUSYA AÇIKLADI, 8 SAAT BOYUNCA HALEPTE UÇAK UÇMAYACAK

Rusya lütfetti. 
Halepte taş üstünde taş bırakmayan esad ve putin çoluk çocuk demeden katliamlarına devam ediyor. Cellatlar yorulmuş olacak ki 8 saat katliama mola verdiler !

Halep'in hali :(


Burada ateşi kesmeye ne hacet ! Ateş bile artık Halep'e girmeye utanıyor.

T.M. brthaber.com