İSRAİL-TÜRKİYE FİLİSTİNE ELEKTRİK VERELİM MİYİ KONUŞTU!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, “Türkiye ve İsrail, Gazze ve Cenin ’de kurulacak elektrik santrallerini içerecek şekilde, Filistinlilere elektrik temin yollarını ele almışlardır." açıklaması yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, iki ülke arasındaki ilişkileri görüşmek için İstanbul'da bir araya geldi.

İlişkilerin normalleşmesinin, bakanlarca memnuniyetle karşılandığı belirtilen açıklamada, "Bakanlar, her iki ülke insanlarının yararına ilişkilerin somut hale getirilmesine olan bağlılıklarını ifade etmişlerdir” denildi.

"Bakanlar doğalgaz ihracatı konusu üzerine diyalog kurmayı kararlaştırmışlardır. Her iki bakan Doğu Akdeniz havzasında huzur ve refahı tesis etmede enerji sektörünün rolüne vurgu yaparak görüşlerini açıklamışlardır. Taraflar, Gazze ve Cenin’de kurulacak elektrik santrallerini içerecek şekilde, Filistinlilere elektrik temin etmenin çeşitli yollarını ele almışlardır. Görüşmeleri marjında, Sayın Bakanlar Steinitz ve Albayrak bölgesel konuları da ele almışlardır."

Görüşmede, Türkiye'nin Gazze'ye insani yardım ve elektrik sağlamaya ilişkin çabalarını da ele aldıklarını aktaran Steinitz, "Bu konuda güvenliğimizi ön planda tutuyoruz tabi ki, ama Türkiye'nin bu çalışmalarını da memnuniyetle karşılıyoruz. Bu konuda elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bu görüşme, normalleşme sürecinin ekonomik sonuçlarının da ortaya çıkmaya başladığı, Türkiye-İsrail ilişkilerinde çok önemli bir nokta oldu ve devamı da gelecek." dedi.

***ELEKTRİK SİZİN OLSUN, FİLİSTİNE GAZZEYE ÖZGÜRLÜK
Kısa bir süre öncesine kadar İsrail’le olan ilişkiler hepinizin malumu. Çok şey değişmedi aslında. Fİlistinde, Gazzede insanlık dramı devam ediyor. İsrail uçakları hala bombalıyor. Hatta bir hafta önce bombadan dönen uçak düşmüştü. Ambargo halen devam, Filistin ve Gazze açık hapishane durumunda

Sadece basın artık olayları vermiyor. Niye ise anlamış da değiliz. Müslüman muhafazakâr basın, hassasiyetlerini neden kaybetti acaba?

Olaya bakar mısınız? İşgalci İsrail ile İşgal ettikleri topraklara elektrik verilsin mi, un verilsin mi onu konuşuyoruz. Yazık ya. İnsanlık onurunu bari oturduğunuz koltukların altına almasaydınız. 

Aslında Filistinlilerin olan doğalgazı Türkiye üzerinden ihraç edecekmiş İsrail. Biz de bu vahşete ve kana ortak olacağız yani.

Peki, kime sordular?

 ******************

KILIÇDAROĞLU’NUN FETÖCÜ RUHU

Darbe girişiminde sorgulanması gereken konuların olduğuna işaret eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Sen Türkiye'yi darbe sürecine nasıl getirdin? O makamlara bu adamları nasıl yerleştirdin? O sınav sorularını nasıl çaldırdın?'' diye sordu. Kılıçdaroğlu, hayatının FETÖ ile mücadeleyle geçtiğini de söyledi.

"HAYATIM FETÖ İLE MÜCADELEYLE GEÇTİ"

Kılıçdaroğlu, mağdurlara sahip çıktığı için kendisine FETÖ’cü suçlaması yapıldığını kaydederek, "Bana FETÖ’cü diyorlar. Benim bütün hayatım FETÖ örgütü ile mücadeleyle geçti. Ama benim hayatım insan hakları, demokrasi mücadelesi ile geçti. Biz inancımızı anne, babamız ve çevremizden alırız" dedi.

OHAL ELEŞTİRİSİ

Olağanüstü hal ilanını doğru bulmadıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Zaten 4 parti de darbeye karşı. Mücadele edecekseniz getirin kanunu destek verelim hep birlikte mücadele edelim. Şimdi 'Her şeyi biz yapacağız' diyorlar. Parlamentonun devre dışı bırakıldığı bir yerde demokrasiden söz edilemez" görüşünü dile getirdi.

ÇELİŞKİLER YUMAĞI

Kılıçdaroğlunun Fetönün türkiyedeki kalbi noktasında olan samanyolu tv deki röportajında daha 2014 de söylediği sözler yuhh dedirtecek cinsten.

Fetönün ruhu ile konuştuğu çok aşikar olan Kemö, “ Erdoğan kaçacak diyor, Ömer el Beşirin memeleketine kaçacak ama biz onu yakalayıp getireceğiz diyor.

Şimdi de çıkmış Yenikapı ruhundan ve söylediklerinden bahsediyor. Aslında Kılıçdaroğlu geldiğinden beri Fetö ile aynı yerden idare ediliyordu. Şimdi darbe girşimi başarılı olamayınca tıpkı kripto fetöcüler gibi devletten yana göründü ama uzun sürmedi.

Fabrika ayarlarına geri dönen Kemönün sözcüsü Böke sağa sola saldırıyor. Bugün Bahçeliye lastik demiş. Bu söz karşısında okuyucuların yorumlarını merak ediyorum doğrusu.

Siz ne kadar inanıyorsunuz Kemönün fetöcü olmadığına.

Fetö ve Kemönün idare edildiği merkezler paralel mi dik mi?
Soru sormak zihni açıyor.

En son haberden eklediğimiz videoyu izlerken gerçekten üst dudağım uçukladı.

 brthaber.com  
Gastro Haberler- Tolga Merdoğlu