Nihayet Ücretsiz Tünel

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli açılış töreni Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışa İstanbul'dan videokonferansla katılarak bir konuşma yaptı. Erdoğan, "Şimdi size bir müjde daha veriyorum; OECD Türkiye’nin de içinde yer aldığı 8 devletin orta gelirli ülkeler sınıfından yüksek gelirli ülkeler sınıfına geçtiğini açıkladı" dedi. Başbakan Binali Yıldırım da "17 kilometrelik dağ yolundan 40 dakikayı bulan mesafeyi 5 dakikada geçeceksiniz" dedi.

"ÇANKIRI - KASTAMONU ARASI MESAFE KISALIYOR"

17 kilometrelik dağ yolundan 40 dakikayı bulan mesafeyi 5 dakikada geçeceksiniz. İki tane tünel var. Gidiş ve geliş. Bu tünellerle Çankırı Kastamonu arası mesafe kısalıyor. Bu projenin hayata geçmesi ile birlikte 8 milyon litre yakıttan tasarruf sağlayacağız. Böyle memleketin ekonomisine yılda 40 milyon katkı sağlayacağız. Burası sadece Kastamonu'ya değil Orta Karadeniz sahil şeridine de hizmet ediyor. Ben bu tünel yapılmadan önce Ilgaz dağında kaldım. Onun için sıkıntısını bilirim. Dünürümüz Mehmet Bey'e kız istemeye gittiğimizde Ilgaz dağında kaldık. Orada kararını verdim. Bu tünel yapılmalı. O dönemde müdür olan Cahit bey ve ekibi yoğun bir çalışmayı başlattık ve Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal beyin takibi ile bugün bu proje açılıyor.."

Gerçek yatırım olan Ilgaz Tüneli için herhangi bir gişe kurulmadı ve vatandaşın alınteri vergilerle yapılan çok güzel bir tünel. İşçisinden mühendisine, siyasetçisinden bürokratına görev alan herkese teşekkür ediyor ve tebrik ediyoruz.
brthaber.com