Gelin bugün açık ve net olalım. Kim ne yapıyor, tek tek anlatalım. 7 Haziran'dan sonra PKK'nın canlanması, şehirlerin cephaneliğe dönüştürülmesi, hain saldırılar, acı haberler... Peki, bütün bunların arkasında PKK mı var? Tabii ki değil. İşte bugün biraz hiç konuşulmayan alanlara girelim... Hem operasyonlardan hem deKİRLİ İTTİFAKTAN söz edelim... 
İttifakın büyüklüğü bizim büyüklüğümüzü gösterdiği için hiç korkum yok! Ama bu ülkenin çocukları neler olup bittiğini görmek ve anlamak zorunda. Başka gidecek hiçbir yerimiz yok! 
Neyse... 
Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK'nın en kritik merkezlerine bomba yağdırdı. Herkes gibi bizler de 
KANDİL'in bombardımana tutulduğunu sandık. Oysa durum biraz farklıydı... KANDİL saldırı emrini verdiğinde teröristler dağdan inerek aşağıda silahlarını, mühimmatlarını, kumanyalarını aldıkları merkezlere gidiyorlardı. Bu SEYAHAT şimdiye kadar DEVLET tarafından bilinmiyordu. PKK ve yönetim kadrosu da bütün eylemlerini böyle yapıyordu. Cephaneliklerin hemen yanında PARA DEPOLARI ile PARA EDECEK unsurların gizlendiği büyük merkezler vardı. 
Türk Silahlı Kuvvetleri elde edilen bu İSTİHBARAT sayesinde KANDİL'in bir kolunu bacağını kesecek operasyona imza attı. Bizler PKK'lı teröristlerin KANDİL'de mağaralarda saklandığını biliyorduk. Oysa bu merkezler şimdiye kadar hiç vurulmadığı için pek çoğu buralarda yaşıyordu. Saldırı emri geldiği zaman da hemen harekete geçiyorlardı. Türk F-16'ları hem parayı, hem cephaneliği, hem de PKK'lıları imha etti. Sayı konuşulandan ÇOK AMA ÇOK YÜKSEK !PKK'nın yediği en büyük darbelerden biri. Hiç ummadıkları anda bomba yağmaya başlayınca gidecek mağara bulamamışlar! Dağ da aşağısı da şehir yapılanmaları da şaşırıp kalmış! Uçaklar hakkında en son saniye bilgi gitmiş ama bu onları kurtarmaya yetmemiş! 
Devam... 
Peki, saldırı şokuyla ne yapmışlar? 
Hemen kendilerine destek veren bütün ülkeleri uyandırmışlar. PKK şu an hiç olmadığı kadar ULUSLARARASI DESTEĞİ arkasında bulmuş durumda! ALMANYA, İSRAİL, ABD'nin bir kanadı, bölge ülkeleri ve Avrupa sınırsız destek peşinde! Zaten ülke ülke verilen tepkilere bakınca kimin ne olduğu ortada! 
Ancak bu saldırılarda verilen büyük zayiattan sonra İSRAİL bütün kanallarıyla devreye girdi! 
Süleymaniye Kültür Merkezi'ni karargaha çeviren MOSSAD, Kandil ve PKK ile saniye kesintiye uğramadan görüşüyor! Bu görüşmelere bazı ARAP ÜLKELERİ DE dolaylı olarak katılıyordu! Mesela BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ ! İngiltere demek ama olsun! Bilinmesinde fayda var! İSRAİL şimdiye kadar hiç yapmadığı bir işe soyundu!PKK'ya STINGER FÜZESİ ALMAK İÇİN AMERİKA'DA BÜTÜN LOBİLERİNİ AYAĞA KALDIRDI! Kesin komut verildi: ÇÖZMEDEN GELMEYİN! 
Stinger, alçak irtifadaki uçak ve helikopterler için kabustur! OMUZDAN atılır ve isabet oranı çok yüksektir. KIZILÖTESİ ve MORÖTESİ ışınlarla yönetilen bir silahtır. ATEŞLE-UNUT tipi bir vurucu güçtür. Ve çok savaşın kaderini değiştirmiştir. 
Yani İSRAİL, Amerika'dan alacağı ve muhtemelen bir başka ülke üzerinden Kandil'e vereceği STINGER LER 'ın peşinde. Hedef, Türk savaş uçakları ve helikopterleri... Pazarlıklar ABD'de gizli gizli sürüyor! Avrupa'daki bazı ülkeler de bunun muadillerini vermek içinBÖLGEDE atlama taşı aramaya başladı. Almanlar işin tabii ki en başında! Belli ki DÜNYA PKK ile bir olup üstümüze gelecek. Şimdiye kadar yapılmayan bütün destekler kapıda! 7 Haziran'da YÜZDE 41'le zayıfladığı düşünülen TÜRKİYE'yi masada kilitlemek, ayağına pranga takmak için herkes elele... 
PKK ile içeride doğrudan irtibatlı olanlar var! Şimdilik bunları yazmak istemiyorum. Ama yalnız değiller. SÜLEYMANİYE'de YOK YOK! Herkesin BÜROSU PKK ile İRTİBAT KURMAK İÇİN 24 saat çalışıyor. 
PKK karargahları vurulunca, paralar ve silahlar yok olunca, hem dağda hem de destekçi başkentlerde PANİK başladı. PKK zaman kazanmak için birkaç önemli devleti ateşkes için araya soktu. Tabii ki yeni karargahlarını inşa edinceye kadar... Gazetelere, televizyonlara, dergilere söylemediklerini bırakmayanlar arka planda ".... Ne olur ateşkesi sağlayın! İşimiz burada çok zor!" diye yalvarıyordu. Bir de DEVLET, şehir içlerindeki KARARGAHLARA daha balyozu indirmedi. Yakında bunları göreceğiz. PKK bunu tahmin etiği için araya HATIRLI DOST koyma telaşında! Bakalım neler olacak! 
PKK ile ilgili bugünlük bu kadar! Ama çok önemli gelişmeler var! Yakında bunları da göreceğiz. 
Bir dönem en kudretli isimlerden olan Savcı Zekeriya Öz ile Celal Kara, Almanya'da ortaya çıktı. ULM şehrindeki Intercity Hotel'de konaklıyorlar. Geceliği 79 EURO olan otelde kalsalar da etraftaki pek çok otel lobisinde inanılmaz toplantı trafiği içerisindeler. Gelenin gidenin hesabı yok. Değişik değişik konu ve dosyalar üzerinde kafa patlatıyorlar. Yakınlarında olan bir dostum arayıp önemi bilgiler verdi. Hepsini söyleme şansım yok. Ama anladığım kadarıyla KAÇAK SAVCILAR YER DEĞİŞTİRECEK . Muhtemelen ULM'den sonraki durakları HOLLANDA olacak. Ne yapacaklar bilemem ama LAHEY'e gitmek için büyük bir ekiple çalışıyorlar. Yeni yerleri hakkında en kısa zamanda bilgi veririm. Ama hareket halindeler! Sinirleri de bozuk! Pek keyifli değiller. Bunlar benim alabildiklerim...

STİNGER'İN MARİFETLERİ
ABD yapımı Stingerler, savaşların seyrini değiştirebiliyor. İşte özellikleri: Tasarımcı: General Dynamics Üretildiği tarih: 1978 Maliyeti: 38 bin dolar Ağırlık: 15,2 kg Uzunluk: 1,52 metre Namlu çapı: 70 mm Menzil: 8 kilometre 

ERGUN DİLER/TAKVİM