Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,
"61, 62, 64'üncü ve 65'inci hükümetlerde görev almış bir bakan olarak, ondan önce de bu hükümetlerin müsteşarı olarak çok iyi biliyorum ki PKK her dönemde terör örgütü olmuştur. Hiçbir zaman 'Terör örgütü değildir' diye vasıflandırma yapılmamıştır." ifadelerini kullandı.

"Çözüm süreci de gizli saklı yapılmış bir eylem veya işlem değildir." diyen Bakan Yılmaz, çözüm sürecine ilişkin çıkartılan kanunların, Bakanlar Kurulu kararlarının Resmi Gazete'de yayımlandığını, gizli saklı hiçbir işlem yapılmadığını kaydetti.

Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu:

"Terör örgütü, 'Silahları bırakacağım, Türkiye'de demokratik mücadele sahası açılmıştır' dediğinde, 'Niye silahları bırakıyorsun, Türkiye'de kal' denilir mi? Çözüm süreci kapsamında yapılanlar doğruydu. Bizim terörle mücadelede öldürdüğümüz insanların da bu ülkenin vatandaşı olduğunu, onların da annesinin, babasının olduğunu, iki evladı olanlardan birisinin Mehmetçik olarak askere gönderildiğini, ancak diğerinin de dağda olduğu gerçeğini de bilelim. Çözüm süreci doğruydu. Çözüm süreci PKK ile iş birliği değildir. Bu ülkenin anaları ağlamasın diye yapılmış iyi niyetli bir hareketti." DEDİ.

***
KİMSENİN İYİ NİYETİNDEN ŞÜPHEMİZ YOK AMA,

Sorun çözüm sürecinin doğru yönetilememesinde olabilir belki de.

Mesela çözüm sürecinde silah bırakacağım diye söylemde bulunan teröristler, silah bırakmayıp tam aksine silah yığınağı yaptığında ve bu eylemler istihbaratça tespit edilip, yetkililere rapor edildiğinde gereken yapılsaydı sonuç çok daha farklı olabilirdi. Ama tam tersine valiliklere kimseye dokunulmayacak talimatı verildiği söyleniyor.

İnsanımız diyor ki haklı olarak, "Masum vatan evlatlarının anası ağlayacağına teröristin anası ağlasın. Terörist yetiştireceğine vatan evladı yetiştiremeyen ana, sadece ağlayarak kurtuluyorsa daha ne istiyor?

Gastro Analiz Tolga Merdoğlu