Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ADEKA İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. işbirliğiyle Vezirköprü Göl Mahallesinde yapımı tamamlanan ADEKA Çok Programlı Anadolu Lisesi açıldı.

Vezirköprü’nün Göl Mahallesinde 124 öğrencinin eğitim göreceği 12 derslikli okulun açılışında konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz okul yıllarında yaşadığı sıkıntıları anlatarak eğitimin rahat bir ortamda yapılması gerektiğini vurguladı.

VALİLİK, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ve ADEKA İŞBİRLİĞİYLE YAPILDI
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yerel seçimlerin ardından yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile görev alanına dahil olan Göl Mahallesi’ni ziyaret ettiğinde eski belde belediye başkanı Ahmet Avcı ile buluşarak sorunları dinlediğini şu sözlerle anlattı; “
30 Mart seçimlerinden sonra buraya geldiğimizde eski Göl Belde Belediye Başkanımız Ahmet Avcı bana buradaki okulun çok sıkıntılı olduğunu, ulaşım sıkıntısından dolayı ailelerin çocukları okula göndermekte zorluk çektiğini söyledi. Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ile okula gittik. Hakikaten 21. Yüzyılın ilk çeyreğinde Türkiye’mizin ulaştığı 2023’e giden bu süreç içerisinde hiç bize, ülkemize yakışan bir altyapı değildi. Biz bu işi en sürede sonuçlandıralım, buraya bir okul kazandıralım dedik. Çıktık okuldan yeni okulu nereye yapabiliriz diye araştırma içine girdik. Ve en uygun yer olarak şu an bulunduğumuz yer tespit edildi. Buradan dönerken henüz
2 kilometre bile gitmemiştik. Ben ADEKA İlaç Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arpacıoğlu beyi aradım. ‘Ali bey çok hayra dokunacağına inandığım, çok güzel bir ortamda, çok güzel bir okulu birlikte yapacağız’ dedim. O da bana ‘Başkanım ne yazıyorsan yaz bana’ dedi. Sağ olsun katkılarıyla hep birlikte okulumuzu yaptık. Sayın valimizde bürokratik konuda bizlerin önünü açarak yardımcı oldular. Bir hayra, güzel bir olaya vesile olduk diye çok mutluyum. Allah hayırlı uğurlu etsin. “

BAŞKAN YILMAZ OKUL ANILARINI ANLATTI
Eski okulu gezdiğinde ilkokul yıllarında yaşadığı sıkıntıları hatırladığını da sözlerine ekleyen Yılmaz, “Ben ilkokul birinci sınıfa 1957 senesinde Çarşamba’nın Hamzalı köyünde Gölceğiz mahallesinde başladım. Bizim okulumuz bu Göl’deki okul gibiydi. Hatta daha kötüydü. Kocaman bir odun sobası vardı, 3 tane sıra vardı. Bir tanesi birinci sınıf, bir tanesi ikinci sınıf, bir tanesi de üçüncü sınıftı. 4 ve 5. sınıf diğer odadaydı. Odada 3 sınıf, bir tahta vardı. Öğretmenimiz tahtayı üçe bölüyordu. Ve dersleri tek tahtada veriyordu. Bir sınıfın içinde 3 sınıf birlikte ders görüyorduk. Çoğunluğumuz bunları yaşamamıştır. İkinci sınıftayken bir akşam babam anneme ‘Bu çocuk okuyacak heralde. Öğretmeni de bunu buradan alın Çarşamba’da bir okula yazdırın ortaokula gitme şansı da olur dedi.’  diyor. Ben bunu duyunca ben Çarşamba’ya nasıl gideceğim dedim kendi kendime. O zamanlar Samsun’dan Çarşamba’ya banliyö trenleri vardı. ‘Trenle gidiş geliş yapar, olmazsa Abdurrahman dedelerde kalır’ diyerek hakkımızda fetva verdiler. Ondan sonra Çarşamba’da bulunan Yeşilırmak İlkokuluna başladım. 4. sınıfa geçtiğimde hakkımda dedikodular çıktı. ‘Bunun kötü arkadaşları var onlarla birlikte ırmağa çimmeye gidiyormuş. Boğulur moğulur başımıza bela olur. Bunu biz tekrar köye alalım’ dediler. Bunu da duydum. Gerçekten dedikoduydu. Hiç ırmağa girmedim, öyle bir riski göze almadım. Ama yine tekrar köye dönmek zorunda kaldım. İlerleyen yıllarda eğitim anlamında ülke genelinde güzel gelişmeler oldu. Özellikle son 20 yıldır ülkemizin eğitim kalitesi oldukça arttı. Son yıllarda teknolojinin gelişmişliği de eğitime pozitif olarak yansıdı. Bundan sonra büyük hedefleri olan ülkemizde büyük insanların yetişeceği rahat, konforlu okulları hizmete sunacağız” diyerek geçmişten günümüze eğitimde yaşanan gelişmeleri özetledi.