Yürüyüşte Çam Gölü mesire alanı, Çam Gölü Yangın Kulesi ve Dev Karınca Yuvaları gezinildi.

       “Yakakent’imizin her yönüyle tanıtımını önemsiyoruz. Bu güzelliklere insanların dikkatini çekmeye çalışıyoruz. Gerçekten çok güzel görülmeğe değer alanlar var. Şehir merkezinden sıkıldım, bunaldım diyenleri Yakakent’imize bekliyoruz” dedi


     Sağlıklı yaşam için sporun vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirten Belediye Başkanımız Hüseyin KIYMA, “Sağlıklı yaşam için sporun vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirterek, spor yalnızca kapalı mekânlarda yapılan bir etkinlik olmaktan çıkarılmalıdır. Doğal güzellikleriyle adeta cennetten bir bahçe olan Çam Gölü Mesire alanımız, benzersiz yürüyüş parkurları ve doğa sporları alanları ile tarihin kucaklaşmasına ev sahipliği yapmaktadır. Hemşerilerimizle birlikte, ülkemizin farklı bölgelerinden gelerek şehrimizi ziyaret eden tüm misafirlerimizi doğayla kucaklaşmaya, tabiatın eşsiz manzaralarını görmeye davet ediyorum” dedi.

‘YEŞİLİ KORUMAK HERKESİN GÖREVİ’

      Gerçekleşen yürüyüşte doğanın korunması ve yaşatılmasına da vurgu yapan Belediye Başkanı Kıyma , “Tabiatla buluştuğumuz bu etkinlikte; doğanın yaşamımız için ne kadar önemli olduğunu, yeşilin korunması ve yaşatılması gerekliliğini bir kez daha görmüş olduk. Yetişmesi yıllar alan oksijen deposu ağaçların yok edilmemesi, aksine daha da çoğaltılması gerekmektedir. Bu bizlere ecdadımızdan kalan mirasın gelecek nesillere aktarılması adına önemli bir vazifedir” diye konuştu.