Ziyarette, Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi tarafından uygulanan, Bafra Belediyesi’nin de proje iştirakçileri arasında yer aldığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi hibe programı çerçevesinde hazırlanan, ‘’BANA BİR ŞANS VER’’ projesi hakkında bilgi verildi.

 

İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Kandazoğlu Projenin içeriği, hedef grupları, uygulanacağı yer, projenin özel hedefleri, kursiyer seçim kriterleri ve proje faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

 

Verilen bilgilerden sonra Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin konu hakkında şunları söyledi: "12 ay sürecek proje sonunda 18-45 yaş arası dezavantajlı kişilere girişimcilik ve mesleki eğitimler verilerek, istihdam edilebilirliği artırarak Bafra’mızda istihdama katkı sağlanacak olması bizleri oldukça mutlu ediyor. Özellikle çocuk bakım sorumlulukları nedeni ile çalışamayan kadınlarımızın ve engellilerimizin projede öncelik alması çok güzel. Bu proje ile eğitim alan herkesin istihdam edilebilirliğini artırarak ilçemizdeki vasıflı işgücü ihtiyacını karşılamaya da katkı sağlaması zaten projenin hedefleri arasında yer alıyor. Bu konu, bizim ve yatırımcıların en çok sıkıntı çektiği husus. O açıdan proje, bu konuda önemli bir katkı sağlayacaktır. İlçemize ve ülkemize hayırlı olsun.”