Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da yaptığı konuşmada '"Evet çıkarsa denize dökeriz" diyen CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'a sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da gerçekleştirdiği toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "Referandum'da 'evet' çıkarsa hepinizi denize dökeriz" sözlerini eleştirdi.

Referandumda yüzde 65 "Hayır" çıkacağını öne süren CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, "Diyelimki "Evet" çıktı kimse heveslenmesin. Biz yine Samsun'dan başlarız, Amasya'ya gideriz, Sivas'a gideriz, Ankara'ya geliriz. Buradan İnönü'ye Sakarya'ya
Dumlupınar'a... Ulan sizi İzmir'e kadar kovalamazsak anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın. Sizi de sizin yedi göbek sülalenizi de bütün emperyalistleri de yine İzmir'den denize dökeriz." demişti.

SAMSUN'DAN YOLA ÇIKAMAZSIN BE..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Bozkurt'un bu sözlerine Trabzon'da yaptığı konuşma ile yanıt verdi. Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'a Samsun mesajı veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "16 Nisan'da bu millet evet diyecek sen denize dökeceksin. Ulan seni yola çıkartmazlar yola. Sen Samsun'dan yola çıkacaksın öyle mi, Samsun'dan yola çıkamazsın be" dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'da gerçekleştirdiği konuşmasında CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un 'Denize dökeriz' tehdidine sert çıkarak, İşte bir CHP milletvekili çıkmış ne diyor biliyor musunuz. Eğer 16 Nisan'da evet çıkarsa biz bunları İzmir'e kadar kovalayıp denize dökeceğiz. Bunu söyleyende Konya milletvekili. Yahu sen geri zekalımısın. Sen kiminle aşık atıyorsun. Genel başkanları aşağı kalır mı o da çıkmış 15 Temmuz'a kontrollü darbe diyor. Ey Kılıçdaroğlu sende zerre kadar dürüstlük varsa madem elinde dosyalar var belgeler var çık bunları açıkla. 16 Nisan'dan sonraya kalırsa geç kalırsın geç. Bu yalan makinesi yalan. Havalimanında darbecileri gördü, saklanacak yer aradığından haberimiz olmasa diyeceğiz ki her halde bir bildiği var. İlçe başkanı belediye başkanının evine kaçtı. 7 Ağustos'ta ben kendisini davet ettim. Bahçeli evet dedi ama o son güne kadar cevap vermedi. Baskıyı yedi yedi son gün Yenikapı'ya geleceğini söyledi. Yenikapı ruhunda birlik, kardeşlik, beraberlik var, ezan var, bayrak var, vatan var" diye konuştu.

BİZ ONLARI DENİZE DÖKMEYECEĞİZ, SİYASET MÜZESİNE KOYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'da şunları dile getirdi.

"Hadi terör örgütlerini anladık başlarına gelecekleri bildikleri için 16 Nisan'da hayır diyorlar. Türkiye'yi güçlü görmek istemedikleri için Avrupa'da 16 Nisan'da hayır diyor. Peki bu CHP'ye ne oluyor da Hayır diyor. Hani bunlar 12 Eylül'de darbe anayasasına bunlar hayır dediklerini söylüyordu. Biz şimdi o darbe anayasasının tersini yapıyoruz onu düzeltiyoruz. CHP'liler sadece Hayır demekle kalmıyor, CHP'ye gönül verenleri kastetmiyorum, tepesindekileri kastediyorum, Bunlar sadece yalan söylemekle kalmıyor işi çok çirkin yerlere kadar götürüyorlar. İşte bir CHP milletvekili çıkmış ne diyor biliyor musunuz. Eğer 16 Nisan'da evet çıkarsa biz bunları İzmir'e kadar kovalayıp denize dökeceğiz. Bunu söyleyende Konya milletvekili. Yahu sen geri zekalımısın. Sen kiminle aşık atıyorsun. Genel başkanları aşağı kalır mı o da çıkmış 15 Temmuz'a kontrollü darbe diyor. Ey Kılıçdaroğlu sende zerre kadar
dürüstlük varsa madem elinde dosyalar var belgeler var çık bunları açıkla. 16 Nisan'dan sonraya kalırsa geç kalırsın geç. Bu yalan makinesi yalan. Havalimanında darbecileri gördü saklanacak yer aradığından haberimiz olmasa diyeceğiz ki her halde bir bildiği var. İlçe başkanı belediye başkanının evine kaçtı. 7 Ağustos'ta ben kendisini davet ettim. Bahçeli evet dedi ama o son güne kadar cevap vermedi. Baskıyı yedi yedi son gün Yenikapı'ya geleceğini söyledi. Yenikapı ruhunda birlik, kardeşlik, beraberlik var, ezan var, bayrak var, vatan var. Git milletvekiline hesap sor sen kimi denize döküyorsun terbiyesiz. 16 Nisan'da bu millet evet diyecek sen denize dökeceksin. Ulan seni yola çıkartmazlar yola. Sen Samsun'dan yola çıkacaksın öyle mi, Samsun'dan yola çıkamazsın be. Bunlar Türkiye'yi unutmuşlar. Zaten meydanlarada çıkamıyorlar, meydanlara çıkmaya yüzleri yok. CHP'yi kazıyınca altından faşizm çıkar dediğimizde kızıyorlar işte örneği ortada denize dökermiş terbiyesize bak. 16 Nisan milleti onun tercihlerini değerlerini hiçe sayan tek parti dönemi artıklarının da defterlerinin dürüleceği gün. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı milletin yarısından bir fazlasının oyu ile seçilmek zorunda. Milli iradeye hayır diyemezsin, millete hakaret edemezsin. Biz bu tipleri denize falan dökmeyeceğiz. Ne yapaacğız biliyormusunuz. Biz bunları inşallah bir siyaset müzesine koyacağız. Bunlar ibretlik türlerinin son örneği. Gelecek nesiller bu eziyetten kurtuluyor. "

Haber içeriği Samsun Kent Haber tarafından yazılmıştır.

Kaynak: Samsun Kent Haber