Trabzon'da ortaokul öğrencileri, "Tarla Günü" etkinliği kapsamında kivi hasadı yaptı.

Ortahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından okullarda farkındalık oluşturmak amacıyla "Kivi Alanlarının Genişletilmesi" projesi kapsamında, Bulak Ortaokulu öğrencilerinin katılımıyla kivi hasadı gerçekleştirildi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Bayrak ve öğrenciler, üretici Mahmut Uzun'un Bulak Mahallesi'ndeki bahçesinde bir araya geldi.

Öğrencilere hasat öncesinde, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli tarafından bilgi aktarıldı, kivide şeker ölçümünün nasıl yapıldığı gösterildi.

Bayrak, etkinliği, öğrencileri ürünlerin yetiştiği doğal ortamla buluşturmak amacıyla düzenlendiğini söyledi.

İlçe genelinde 200 dönümlük alanda kivi üretimi yapıldığını belirten Bayrak, "Kivi alanlarımız her geçen gün artıyor. Kiviyi fındığın yanında alternatif olarak görüyoruz. Trabzon hurması ve likarba gibi gelir getirici türleri artırmak amacıyla da çalışmalar yapıyoruz." dedi.

Bayrak, üreticilerin, kivinin bu yılki veriminden oldukça memnun olduğuna dikkati çekerek, bölgenin, nemli ortamı seven kivi üretimi için elverişli olduğunu aktardı.

Öğrencileri de eğitim çalışmaları kapsamında bahçeye getirdiklerini belirten Bayrak, "Çocuklarımızı telefon ve bilgisayar başından ayırıp, doğal ortamla buluşturmak istedik. Böylelikle gençlerimizin tarıma olan ilgisini artırmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

Bayrak, kivi üreticileri kooperatifinin bir süre önce kapandığını anımsatarak, yeniden kurulmasını hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Bahçe sahibi 76 yaşındaki Mahmut Uzun ise çocukların bahçe ve ürünlerle buluşmasının güzel bir proje olduğunu söyledi.

Uzun, gençlere üretmenin önemine ilişkin çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilerden Mert Civan, çalışmanın çok yararlı olduğunu belirterek, "Bizde köyde hasat yapıyoruz ama verimli hasat yapamıyoruz. Verimli hasat yapmamak meyvelerin azalmasına neden oluyor. O nedenle bu çalışmaların etkili olduğunu düşünüyorum." dedi.

Programa Ortahisar Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Süleyman Adıgüzel, Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Beker, Bulak Mahalle Muhtarı Ahmet Ali Gençcelep ile Bulak Ortaokulu Müdürü Halil İbrahim Demir katıldı.