Eğer hala e-devlet şifrenizi edinmediyseniz acele edin.Sizde mutlaka her gün E- Devlet üzerinden kendinizi kontrol edin!

Adli yılın açılışına çok az bir süre kaldı. Yeni adli yıl dolayısıyla tüm adalet sistemi çalışanlarına başarılar diliyor milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Bu vesile ile adli sistem içerisinde yaşanan usulsüzlükleri okuyucularımızla paylaşalım istedik.

E-Devlet şifrenizi alarak her gün ya da haftada iki kez, tüm davalarınızı ve diğer bilgilerinizi kontrol etmenizde fayda var. Yoksa hiç haberiniz olmadan eviniz, işyeriniz, aracınız satılabilir.

İcra dairelerinin yaptığı yanlış uygulamalar neticesinde birçok vatandaş bu şekilde zarara uğratılmaktadır. Şöyle ki; icra daireleri tebliğ etmekle yükümlü oldukları işlemleri usulüne uygun tebliğ etmeyerek, bir takım hileli yollarla sanki muhtarlık vasıtası ile tebliğ edilmiş gibi gösterip, yürütülen haksız icraların kesinleşmesine sebep olmaktadır. Bu durumda itiraz sürelerini geçiren vatandaş, menkul veya gayrimenkulünün kendisinin haberi olmadan satıldığını sonradan öğrenmektedir. Tabi bu durumda GEÇMİŞ OLSUN

Vatandaş durumu öğrendiğinde iş işten geçmiş olmaktadır. Birçok mağduriyet ihbarının yağdığı şu günlerde FETÖ operasyonlarının da olduğunu göz önüne alarak hareket etmekte fayda olacaktır. Para hırsı ile gözü dönmüş bir çok sahtekar maalesef bu yollara tevessül ederek başkalarının mallarına el koymaktadır. Üstelik bunu yaparken yemin etmiş avukatlar ve yemin etmiş adalet mensupları da işin içinde rol almaktadır. Toplumdaki kokuşmuşluk maalesef önlenemez hal almış ve en önemlisi de adalet duygusu törpülenmiştir.

Sakın avukatım var diye de bu kontrolleri ihmal etmeyin. Çünkü avukatlar bu tür durumlarda ya sizi ihmal ediyor ya da çift taraflı çalışıyor. O yüzden siz siz olun kendi işinizi başkasına bırakmayın.

Açılışı Beştepe’de yapılacak olan Yeni adli yıla Sayın Devlet Bahçeli de katılacağını açıklarken, Sayın Kılıçdaroğlu katılmayacağını beyan etti. Adli yılın gerçek adalete vesile olmasını dileriz.

Editör

Brthaber.com