Ladik Belediyesi Düğün Salonu’nda yapılan toplantıda; önce muhtarların talep ve önerileri yazılı olarak alınarak, ilgili birimlere çözümleri yerine getirilmesi için teslim edildi. Sonrasında ise 2014 yılından bu zamana kadar yapılan, devam eden ve planlanan hizmetler muhtarlarla paylaşılarak, mahalleler hakkında durum değerlendirmesi yapıldı.

Değerlendirme toplantısında, büyükşehir yasasının uygulamaya girmesiyle, birlikte idare edildiklerini belirten Ak Parti Ladik İlçe Başkanı Fikret Baştan, ortak sorunların olduğunu ve bunları paylaşarak çözüm ürettiklerini ifade etti. Baştan, “ Biz bugün burada 2016 yılının değerlendirmesini yapıp, 2017 yılında da yapılacak hizmetlerimizi konuşacağız. Amacımız; Ladik’e daha iyi hizmeti nasıl verebiliriz ve daha iyi hizmeti nasıl getiririz. Eksikliklerimiz neler. Ortak fikir ve doğru akıl buluruz diyerekten bu toplantıyı gerçekleştirmek istedik. ”dedi.

Toplantı; Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Ladik Şube Müdürü Erdoğan Ertan, Ladik Fen İşleri Şube Müdürü Süleyman Aygül ve Ladik Fen İşleri Şube Sorumlusu Berkan Çelik, 2016 yılında yapılan hizmetleri eksiklikleri ile belirtip, 2017 yılında gerçekleşecek çalışmaları muhtarlarla paylaştılar.

Belediyenin tüm imkânlarının mahallelerin hizmetinde olduğunu belirten Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Ladik Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yapılan tüm çalışmalarda birlikte hareket ettiklerini,  belediyenin kaynaklarını halka hizmet için, israf etmeden kullandıklarını ifade etti. Özbalcı,” Biz on yedi ilçe içerisinde en küçük ikinci ilçe konumundayız. Maalesef Ladik nüfus kaybeden, kan kaybeden bir ilçe konumunda. İlçemize kazandırmak istediğimiz hizmetleri yapmak, yaptırabilmek için projelerimizi bakanlıklara, ilgili yerlere ulaştırma ve hizmetleri alma konusunda büyük gayret gösterirken, hepimizin bildiği gibi kendimizi çok ağır bir çalışmanın içinde bulduk. Alt yapı, üst yapı derken iki buçuk yılı geride bıraktık. Ama ilçemizin önemli eksikliklerini tamamlayıp, hizmetleri yerine getirmiş ve Ladik’i büyük sıkıntılardan kurtardık. Büyükşehir birimleri ile sürekli görüşüp, sıkıntılarımızı ele ele verip, çalışmaları birlikte yerine getiriyoruz. Kısıtlı imkânlar altında bile elimizden gelenin fazlasının yapmaya çalışıyoruz. Biz eksikliklerimizi, yaptıklarımızı veya yapamadıklarımızı sürekli meclis toplantılarımızda dile getirip, olması gerekenler için gayret gösteriyoruz. Bu kısıtlı imkânlarda çok şükür, tüm alt yapı ve üst yapı çalışmalarımızı büyük oranda gerçekleştirdik. Hâlâ da devam ediyoruz. Ladik Belediyesi büyük tasarruf yaparak, çokta büyük borçlar ödeyerek, hayatımızı idame ettiriyoruz. Borcumuz yoktur. Maliye ve sigorta borçlarımızı da yapılandırdık. Bizim esas en büyük sıkıntımız nüfus kaybı. Benim sizlerden ricam İstanbul, Ankara, Bursa gibi yerlerdeki dernek başkanları ile görüşüp, birinci ikamet adreslerini Ladik olarak değiştirmeleri. Bakın her şey nüfusu göre geliyor. Derneklerimizle toplantı yapıp, bu konuyu dile getireceğim. Sizlerde bu konuda Ladik’e yardımcı olunuz.” dedi.

Toplantı muhtarların talep ve sorunlarının dinlenmesinin ardından karşılıklı fikir alışverişi yapılarak son buldu.