Devletin işsizliği azaltmak için bu yıl işverene yönelik çok önemli destek adımlarının atılması Samsun’da sonuçlarını göstermeye başladı. Yılın henüz ilk ayında olmamıza karşın onlarca kişiye iş kapıları ardına kadar açıldı. İlk örnek ise Havza’dan geldi. Samsun Ticaret Borsası Üyesi KÖYTÜR’ ün borsadan talebi üzerine borsa yetkilileri Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar’ dan destek talep etti ve işsiz olan onlarca Havzalıya istihdam kapıları açıldı.

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük tavuk kesim ve işleme merkezi olan KÖYTÜR’ de tek seferde 30 kişi işe yerleşirken Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Acar, “Bu daha başlangıç, bölgemizdeki tüm oda ve borsalar olarak işsizliğe karşı tam güç savaş açıyoruz. 2017 yılı işsizlerin yılı olacak. İstihdam arttıkça ülkemiz kalkınacak. İşveren daha çok kazanç sağlayacak. Yeni iş kapıları açılacak. Bu nedenle KÖYTÜR yöneticilerine bize kapılarını sonuna kadar açtıkları için çok teşekkür ediyoruz. Bu örnek girişimin tüm işverenlere de örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

Samsun Ticaret Borsası yetkilileri KÖYTÜR’ ün Mart ayında ilave 35 kişi daha istediğini ve Havza TSO’ dan tekrar destek isteneceği bilgisini verdiler.

Büyüyen ve gelişen bir işletme olan KÖYTÜR’ ün yetkilileri ise, yaklaşık 250 kişinin çalıştığı işletmede, yeni istihdamlar sağlıyor olmanın büyük mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını söyleyerek, “Devlet işverene önemli destekler sağlıyor. Bizim üzerimize düşende bunu halkımızla paylaşmaktır. Dileriz önümüzdeki günlerde daha da çok kişiyi işe alırız. Bizim gibi diğer büyük işletmelerde işsizlere kapılarını açacaktır. Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Hepimiz ülkemizin kalkınması için elimizden geleni yapacağız, Başkanlarının şahsında Havza TSO’ ya ve Samsun Ticaret Borsası’ na teşekkür ediyoruz.” dediler.