Samsun'da AK Parti 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde bu ilçeleri kaybetti Samsun'da AK Parti 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde bu ilçeleri kaybetti

Samsun'da her seçim dönemin gündeme gelen Hızlı Tren projesi, 2024 yerel seçimleri öncesi kente gelen, Ulaştarma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun da gündemi oldu. Bakan Uraloğlu, Samsun'da yaptığı açıklamada, Hızlı Tren ile Ankara-Samsun arası seyahatin 2 saat 45 dakika olacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Samsun'da Hızlı Tren ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı ile önce Kırıkkale'den Çorum'a sonra da Samsun'a hızlı tren getireceğiz. Projenin tamamlanmasıyla Ankara-Samsun arası karayoluyla 7 saat süren seyahat süresi 2 saat 45 dakika olacak." dedi.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Samsun'a yaptığı ziyarette daha önce görev yaptığı Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’ne gitti. Bakan Uraloğlu Samsun ziyaretinde Batı Çevre Yolu ve Samsun Şehir Hastanesinin Bağlantı Yolları ile ilgili brifing aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Samsun'a ulaşım ve iletişim altyapısı için 2022 yılından beri yaklaşık 73 milyon lira yatırım yapıldığını söyledi.