Halit Doğan’ın Proje Tanıtımı 8 Mart’ta Halit Doğan’ın Proje Tanıtımı 8 Mart’ta

Geçtiğimiz günlerde Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu patisinden istifa etti. 

“İNANCIMIZLA UYUMLU OLMAYAN ADAYLAR GÖSTERİLDİ”
Suat Pamukçu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanlığına gönderdiği istifa dilekçesinde, "Kurucusu olduğum partimizin, son genel seçimlerden sonra kuruluş inancı ve felsefesinden uzaklaştığını müşahede etmekteyim. Bugüne kadar aklıselimin avdet edeceğini ümitle bekledim. Mahalli seçimlerle ilgili aday tespitlerinde de partimizin temel görüşü yerine oy hesabı yapıldığını ve inancımızla uyumlu olmayan adayların gösterildiğini görmek, beklentimizin boşuna olduğunu göstermiştir. Bilvesile partimizden istifa ettiğimi saygıyla bilgilerinize sunarım” ifadelerine yer vermişti. 

İSTİFASI KADAR İSTİFA GEREKÇESİ DE ÇOK KONUŞULDU
Yeniden Refah Partisi’nden istifa eden Suat Pamukçu’nun istifası gündeme bomba gibi düştü. Pamukçu’nun istifasının ardından Yeniden Refah Partisi’nden neden ayrıldığı da merak konusu oldu. “İnancımızla uyumlu olmayan adaylar gösterildi” sözleriyle çok konuşulan Suat Pamukçu, Yeni Şafak’ın sorularını yanıtladı. 

AMAÇ AK PARTİ TABANINA SAHİP ÇIKMAKTI
Yeniden Refah Partisi’nin amacının AK Parti’nin misyonunu tamamladığında tabana sahip çıkmak olduğunu söyleyen Suat Pamukçu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bizim amacımız, AK Parti misyonunu tamamladığında tabana sahip çıkmaktı. Bu tabanın sempatisini kazanarak siyaset yapmaktı. Kızdırmadan, Saadet Partisi gibi yapmadan. Böyle bir ilkeyle kuruldu parti. Biraz daha erken kurabilseydik, AK Parti’den ayrılanların bir kısmını da bu siyasetle kazanabilirdik.”

“AK PARTİ'DEN İSTİFA EDEN ADAMI ADAY GÖSTERİYORSUN, YANLIŞ”
İstifa için uzun süre beklediğini söyleyen Suat Pamukçu “İstifa açıklamanızda gerekçe olarak Yeniden Refah’ın “Kuruluş inanç ve felsefesinden uzaklaşmasını” gösterdiniz ve oy hesabı yapıldığını söylediniz. Bir partinin oy hesabı yapması siyasetin doğası değil mi?” sorusuna ise şu şekilde cevap verdi: “Yapacak tabii. Ama adayının sağlam olması lazım. AK Parti'den istifa eden adamı aday gösteriyorsun. Yanlış. Dün AK Parti olan bugün Yeniden Refahlı olmuyor.”

“FETÖ’CÜLER İNTİKAM DUYGUSUYLA YANIP TUTUŞUYORLAR”
İstifa açıklamasında, “İnancımızla uyumlu olmayan adaylar gösterildi” sözlerini sarf eden Suat Pamukçu, bu sözlerine de açıklık getirerek şu ifadelere yer verdi: “FETÖ’cüler var. Genel Başkan’ın yanında varlar. Özellikle şunu söyleyeyim ısrarla ittifaka karşı olanlar kesin FETÖ'cüdür. Bu FETÖ'cülerin de şu anda tek hedefleri Reisicumhur ‘dur. İntikam almak duygusuyla yanıp tutuşuyorlar. İsim isim bilmiyorum ama alıp getiriyorlar, referans oluyorlar. Yüzlerine söyledim.” 

Kaynak Yeni Şafak